Synonymer till personlighet

Vi känner till 3 synonymer till personlighet. Ordet personlighet är en synonym till identitet och karaktär och kan bland annat beskrivas som ”sammanfattande (unika) egenskaper hos en person”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av personlighet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till personlighet

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet personlighet och kan ofta användas istället.

 1. egenskap
 2. identitet
 3. karaktär

Vilka ord betyder nästan samma sak som personlighet?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till personlighet. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. drag
 2. beskaffenhet

Vad är motsatsen till personlighet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till personlighet.

Vad betyder personlighet?

 1. sammanfattande (unika) egenskaper hos en person
 2. egenskapen att vara person; de inre eller andliga egenskaperna hos en enskild människa, dennes självständiga individualitet
 3. en person med särskilt framstående individualitet; någon som är särskilt framstående eller betydande i något sammanhang

Hur kan ordet personlighet användas?

Följande exempelmeningar visar hur personlighet kan användas.

 1. hennes varma personlighet

Hur används ordet personlighet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet personlighet används i vanlig text.

 1. – Det idealet är en person som inte har någon personlighet.
 2. I början av förra året uppdaterade godismärket sin marknadsföring, och gjorde om varje maskot med en ny bakgrund, kläder och personlighet för att bli mer inkluderande.
 3. ”Världen har förlorat en gestalt som format den katolska kyrkan, en argumenterande personlighet och en smart teolog”, skriver han på Twitter.
 4. – Han är en sådan djup personlighet, Det har varit ett nöje att få lära känna honom.
 5. – Intresset för skidskytte växer snabbt över hela Sverige och många fascineras av de härliga personligheter som vi har inom landslaget.
 6. Så mycket tydligare framträder inte hennes personlighet.
 7. Den rikedom, klarhet och potential du besitter och din unika personlighet bortser man ifrån, för att i stället fördriva dig till marginalen.
 8. En del i förklaringen är hans personlighet, anser Bosse Lindquist och Benita Alexander, som båda vittnar om ett stort mått av charm hos kirurgen.
 9. Han ser ut som jag, heter som jag och har format sin personlighet efter mina intressen och tankar.
 10. Hon var alltid välklädd och en uppenbart karismatisk, omsvärmad personlighet, som sannolikt hade utomäktenskapliga förbindelser – likt många manliga bekanta.
 11. Och att se det nu, berövat sin personlighet och historia, är bara sorgligt, säger Clint Folsom, borgmästare i staden Superior, som tillsammans med Louisville drabbades värst, till 9News.
 12. Boris Johnson har enligt Andrew Gamble överlevt många skandaler tack vare sin personlighet, sitt kändisskap och sin charm.
 13. ”Monarco var som född till att vara lärare, med en generös personlighet och som gillade att dela med sig av sin kunskap och sina historier”, skriver Marisa Monte på Twitter.
 14. ”Vi har förlorat en stor personlighet, en kär kollega, en god vän och framför allt en fantastisk människa.
 15. I ”Rabbi Marcus Ehrenpreis obesvarade kärlek” beskriver Göran Rosenberg hans resa från en av de mest centrala och omhuldade judiska personligheterna i Sverige – till förtalad och till slut mer eller mindre bortglömd.
 16. Att blanda gammalt och nytt blir oftast kanon med mycket personlighet, säger Mikaela och Jimmy som är mycket nöjda med sitt ”nya” Blocket–kök.
 17. Estetiskt offrar Windows 11 produktiviteten för personligheten, men det blir en splittrad upplevelse.
 18. Han blev stärkt som person och fick en stark personlighet.
 19. Tänk på att din personlighet kan vara något som avgör om du får jobbet.
 20. På sätt och vis tror jag det var idealiskt sällskap för en tafatt personlighet som min som sent skulle hitta sitt sätt att vara i världen på.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är identitet en synonym till personlighet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet personlighet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet personlighet.

Bild med texten personlighet