Synonymer till pervers

Vi känner till en synonym till pervers. Ordet pervers är synonymt med perverterad och kan bland annat beskrivas som ”(sexuellt) förvrängd, onaturlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pervers samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till pervers

 1. perverterad

Vad är motsatsen till pervers?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pervers.

Vad betyder pervers?

 1. (sexuellt) förvrängd, onaturlig
 2. sexuellt abnorm eller avvikande

Hur kan ordet pervers användas?

Följande exempelmeningar visar hur pervers kan användas.

 1. perversa begär

Hur används ordet pervers i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet pervers används i vanlig text.

 1. – Regleringen har gett oss en pervers profil på hyrorna.
 2. Samtidigt har, perverst nog, farsotens förmodat demokratiska karaktär visat sig vara något överdriven, detta att den kan drabba alla väljare utan åtskillnad.
 3. Det är perverst men det är oklart vilken kink eller sexuell nisch det hela tillhör.
 4. De vill rädda sin egen perversa överkonsumtion.
 5. Tillväxt är INTE mer olja, mer onödiga plastleksaker, mer flygresor till Bali eller mer pervers snabbmat.
 6. Madsen nekar konsekvent till att ha mördat Kim Wall, och säger att det inte funnits något erotiskt eller ”perverst” motiv.
 7. Åklagaren hänvisar till det rättspsykiatriska utlåtandet där Peter Madsen beskrivs som pervers och sexuellt avvikande, narcissistisk och manipulerande med en grandios självbild.
 8. Ett slags sedelärande, skruvade, perversa och dystopiska vuxensagor som spelar på en kollektiv rädsla över vad tekniken gör med oss.
 9. Samhället som ett sammelsurium av individer vilka alla lever och verkar isolerade från varandra – med obunden rätt att göra vad de vill – är rent perverst med tanke på den historiska grund varpå den moderna demokratin vilar.
 10. Den allmänna opinionen vanns genom att utmåla det existerande skattesystemets höga marginalskatter och avdragsmöjligheter som ”perversa” och djupt orättvisa.
 11. Under vetenskapens förmenta omsorgsfullhet döljer sig rasbiologins perversa önskan om att styra genetiskt anlag.
 12. – Ja, i grunden handlar det om ett slags pervers humor men sedan måste ju historien också vara driven, engagerande och överraskande, säger Annabel Jones som också är seriens exekutiva producent.
 13. – De sexuella övergreppen som har utförts av myndigheterna i Sri Lanka är de mest förskräckliga och perversa jag någonsin sett.
 14. Tv–serien ”Westworld” skildrar en framtid där artificiell intelligens används för att rika ska kunna leva ut sina perversa lustar i en nöjespark.
 15. – Jag tilltalas av det perversa i att göra en film som bara ska visas en gång, säger regissören Andrew Dominik till TT.
 16. Anthony Weiner har tidigare kritiserat Donald Trump, och har som gensvar blivit kallad "pervers" av den republikanske presidentkandidaten.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är perverterad en synonym till pervers. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på pervers

Bild till ordet pervers

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet pervers.

Bild med texten pervers