placera

Placera är synonymt med placering och stationera och kan bland annat beskrivas som ”sätter, ställer eller lägger”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av placera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till placera

förlägga, installera, insätta, investera, lasta, liga, lägga, ordna, placering, plantera, position, satsa, stationera, stationering, ställa, sätta, sätta in,

Motsatsord till placera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till placera.

Vad betyder placera?

 1. sätter, ställer eller lägger
 2. ge något en viss plats; ställa ett föremål på ett visst ställe

Exempel på hur ordet placera kan användas

 1. de placerade tv:n i hörnet
 2. han placerades bredvid prinsessan Christina på Nobelmiddagen

Exempel på hur ordet placera används i svenska tidningar

 1. Han har erkänt att han tjänstgjorde i lägret men uppger att han inte hade något annat val, att han blev placerad på posten på grund av ett hjärtfel och att han inte själv var nazist.
 2. Ett hököga hade upptäckt att den biträdande stadsepidemiologen Anders Wallensten plötsligt placerat en rosa orkidé bakom sig under hemmaintervjun i kvällsnyheterna – istället för sin tidigare trogna garderobsblomma.
 3. Hur kan England verka förtrollande vackert även när så många brittiska deckarförfattare placerar ut ruskiga mördare i varenda vrå?.
 4. Hacken går ut på att placera javascript i de utcheckningsformulär i webbutiker där kunderna fyller i leveransinformation och kreditkortsnummer.
 5. Allt som går att visuellt eller bildligt placera i en box hjälper ditt fokus.
 6. Fyra personer miste livet i det första dådet, där två bomber placerats framför en militärs hus i staden Wanlaweyn, runt nio mil från huvudstaden Mogadishu.
 7. Slutligen bad han kvinnan att uppge sin CVC–kod, den säkerhetskod som är placerad på baksidan av kontokortet, och strax därefter försvann 10 000 kronor från kvinnans konto.
 8. I förhör har han antytt att någon annan måste ha placerat kroppsdelen i hans lägenhet.
 9. När passet går mot sitt slut traskar han in på plätten och placerar en kanna fylld med vatten och is, ackompanjerat av några muggar, på gräset.
 10. Sirius var dock med i matchen, långa stunder förlade man spelet till Djurgårdens planhalva, där centralt placerade blåsvarta oroade Djurgårdens försvar, anfört av den nu uppenbarligen skadefria Erik Berg.
 11. Hela riggen kan placeras på en lastbil, för enkel transport.
 12. Däremot är det tillåtet att grilla på fasta grillplatser och på den egna tomten under förutsättning att grillanordningen är placerad så att det inte finns risk för brandspridning.
 13. Tanken är att placera en kamera vid gränskontrollen där den tar bilder av de som passerar och som sedan jämförs den automatiskt med bilden i passet.
 14. Cykelbanor breddas på bekostnad av bilarnas körfält, fler cykelställ placeras ut och nya cykelvägar ritas upp där det förut inte fanns några.
 15. En av öarna skulle bygga i Nordsjön och kunna förbindas med Nederländerna, den andra ska placeras vid Bornholm i Östersjön och kunna kopplas ihop med Polen.
 16. Barnen lever fortfarande, men de har placerats tillbaka i dysfunktionella familjer där det finns missbruk och misstankar om våld till exempel.
 17. Det enda jag gör i den här boken är att försöka placera ett antal påbörjade evolutioner i ett bredare historiskt och komparativt perspektiv.
 18. Fordonet är inte en bil i ordets rätta bemärkelse utan kommer att placeras i kategorin L7e, (med den snudd på obegripliga svenska beteckningen ”Annan fyrhjuling än lätt fyrhjuling”, på engelska Quadricycle).
 19. Just nu nöjer sig angriparna, botnätet eller skadliga koden Kinsing, att placera ut kryptogrävare, men säkerhetsanalytiker säger till ZDNet att det bara är en tidsfråga innan de, eller någon annan grupp, börjar attackera med gisslanprogram.
 20. Målsättningen för det nya centret, som placeras i Malmö, är att hjälpa kunderna att bli mer digitala genom att modernisera applikationer och effektivare ställa om mot nya intäktskanaler.
 21. Förarna följer av– och påstigningen i en monitor som är placerad så att det kan se ut som att föraren tittar på resenärerna.
 22. Egentligen placerar sig Alice Walton, Jim Walton och Rob Walton på åttonde, nionde respektive tionde plats på Forbes lista.
 23. Black rock, världens största kapitalförvaltare, placerar nu en ansenlig del av sina 70 000 miljarder kronor i "hållbara" investeringar.
 24. Merparten av förslagen om det civila försvaret är placerade i utredningar som inte kommer att vara avslutade förrän efter försvarsbeslut i höst.
 25. Den döda flickan, som skulle ha blivit fyra år i år, placerades i familjehem redan vid födseln.
 26. Hon är väldigt allround och hade goda chanser att placera sig högt här.
 27. Vilket fingeravtryck som helst kunde låsa upp en S10 om ett genomskinligt skal eller skärmskydd placerats över sensorn.
 28. Då kan i stället en tavla placerad bakom patienten med spegelvända bokstäver betraktas i en spegel på väggen framför.
 29. Men samtliga fyra blågula herrar placerade sig topp–23 – och bara favoriterna Norge och Frankrike stod för bättre lagprestationer.
 30. Marcus Mehnert löpte in bakom Une Larsson och Marcus Danielson och placerade in 4–1 iskallt bakom Tangvik, vilket också blev slutresultatet.
 31. Budskapen om fred, demokrati och heroisk humanism präglar flera av hans symfonier, men många Beethovenkännare anser att han är för komplex som person för att placeras in i något politiskt fack.
 32. Samtidigt finns det problem med att placera unga brottslingar tillsammans med andra unga som har begått brott.
 33. Med verksamhetsutvecklingsprojektet SAMBO placerar man människan i centrum genom införandet av aktivitets– och tillitsbaserade arbetssätt i nya kontorslokaler.
 34. Materialet placeras i gjutformar och förs in i en reaktor där det exponeras för rökgas som kommer direkt från kraftverkets skorsten.
 35. Det är roligare om det även är teater, så jag har placerat det i någon form av saga för vuxna.
 36. Roboten använder sig av ultraljud för att hitta var nålen ska placeras och kan genomföra ett blodprov framgångsrikt med 87 procents säkerhet baserat på 31 deltagare i studien.
 37. Sprängladdningen ska ha varit placerad utanför entrén till ett flerbostadshus.
 38. Om det finns särskilda skäl kan de placeras i ett av kommunens egna akutboenden, även det en vecka i taget.
 39. Det handlar om sammanlagt 17 övervakningskameror som ska vara placerade i källaren och på fyra olika avdelningar.
 40. Som en av många unga talanger placerades Isak i reservlaget.
 41. Det är över huvud taget inget man tänker på, vare sig hon använder vibrafonen eller flyttar över till två klassiska orkesterpukor med mindre trummor, crotaler och en cymbal placerade ovanpå skinnen.
 42. – Han lovade att hämta hem sin lillasyster som placerats på barnhem och gjorde det också.
 43. De har placerats där av ett av företagen som har maskiner på området.
 44. Väktarna är placerade på platsen av ett företag som har maskiner inne på rasområdet.
 45. Senatorn från Massachusetts placeras till vänster i det demokratiska startfältet, även hon vill exempelvis höja skatten för de rikaste – men mindre än Bernie Sanders.
 46. Han ser ut att placera sig på åttonde plats i delstaten, med omkring tre procent av rösterna.
 47. Europeiska unionens byrå för luftfartssäkerhet (Easa) har nu tagit fram ett formellt säkerhetsdirekt som förbjuder Airbus 350–piloter från att placera kaffe och annan vätska i närheten av känslig elektronik i cockpiten, rapporterar The Register.
 48. Engagemanget för andra började när Marie efter polisanmälan, blev placerad ensam på ett hotell, utan personal.
 49. Bengtsson vann Melodifestivalen med I can’t go on 2017 och placerade sig på en femteplats i Eurovision i Ukraina.
 50. I en grafik ursprungligen publicerad den 29 januari har Le Monde placerat det nya coronaviruset i en större kontext.
 51. Exempelvis en lämna hemmet–rutin (med en knapp placerad på eller nära ytterdörren) där lamporna slocknar, temperaturen sänks och säkerhetssystemet slås på.
 52. Det pinfärska teleskopet är placerat på Hawaii och har tagits fram för att studera solen.
 53. Personen har placerats i karantän på sjukhuset och kommer från Wuhan.
 54. Ansatsröret skrevs därefter ut med en 3d–skrivare som sedan kopplas till en högtalare som placerades i ett konstgjort struphuvud, rapporterar Time.
 55. Att placera minnet i centrum för våra liv, i våra vardagsrum, långt från de svulstiga talartribunerna.
 56. En person placeras i Migrationsverkets låsta förvar i första hand för att finnas tillgänglig inför en utvisning.
 57. Dessa kan placeras på led–modulen för att ge större kontroll över hur ljuset riktas, exempelvis.
 58. Sprängladdningen hade placerats utanför en port och detonationen har av polisen beskrivits som en av de kraftigaste någonsin i Stockholmsregionen.
 59. I Sveriges grupp placeras även det lag i EM som lyckas bäst av Slovenien, Ungern och Island.
 60. I nuläget är Sverige placerat i Tysklands grupp, men det kan förändras beroende på hur EM slutar.
 61. Den som vill sortera in ”Ring mamma!” bland samtidens berättelser kan placera den intill Phoebe Waller–Bridges ”Fleabag” och Monia Chokris bioaktuella ”Jag och min bror”.
 62. De nya modellerna av Falcon–raketer kan återanvändas eftersom de landar stående på jorden efter att ha placerat sin satellit i rymden.
 63. I tredje stoppminuten placerade Rebić in segermålet efter att Zlatan, själv hårt ansatt strax utanför straffområdet, istället fått iväg bollen till lagkamraten som rundande en försvarare innan han sköt bollen i mål.
 64. Rykten placerar i stället den danska stjärnan i italienska Inter.
 65. Men i skildringar som bestämt placerar staden på romankartan, ligger Göteborg efter både Stockholm och Malmö.
 66. Men Mojo Vision anser att det finns fördelar med att placera skärmen direkt på ögat.
 67. Nyligen placerades han på plats 9 när Expressen rankade de 30 mäktigaste politikerna under 30 år.
 68. De kvinnor som placerar sig högt i inkomstligan är ofta arvtagare.
 69. Sprängladdningen var placerad vid entrén på gatuplan, men tryckvågen har letat sig uppåt i huset så att lägenhetsdörrar har flugit eller tryckts in i bostäderna, genom hallen och in i sovrum eller kök.
 70. Rör sedan om i isbadet och placera givarens mätspets mitt i termosen.
 71. Desinformation kan utföras genom avsändare och media är placerade i det land man vill påverka där de skyddas av pressfrihet, yttrandefrihet och mångfald.
 72. Anfallsstjärnan mötte bollen i straffområdet och placerade in 2–0–målet med vänsterfoten.
 73. Patienter som placeras på övervakningsplatser ska hållas under ständig uppsikt, men både Sepehr Zanjani och de andra läkarna beskriver hur detta blir omöjligt under det extrema patienttrycket.
 74. Där har hen placerat en stor del av sina intäkter under 2010–talet.
 75. Under 2010–talet placerade författaren tiotals miljoner kronor i sina bolag på Malta, där företagsskatterna är låga.
 76. Polismannen Ruiz kommer från en tjänst ute i landet och placeras i en patrull som sedan länge jobbat i den hårda miljön.
 77. – Männen hade sprängmedel och har dessutom inhandlat en termos som det placerats sprängmedel i och sedan använts vid en av explosionerna, säger Håkan Olausson, rådman vid Malmö tingsrätt.
 78. I november 2018 förklarades stridsgruppen för klar och operativ och placerades på ön.
 79. Två av kamerorna är monterade i respektive sidospegel och en kamera är placerad på fordonets tak.
 80. Den skulle vara enkel att placera varsomhelst, klara en lutning på 20 grader och snabbt kunna värmas upp.
 81. Sprängladdningen som enligt utredningen var på mellan 15–20 kilo sprängämne var placerad i en lådcykel som ställts utan för huset.
 82. Sparar du på lång sikt, till pensionen eller barnen, bör det mesta placeras på börsen, men om du sparar på kort sikt är det sparkonto som gäller, enligt Bratt.
 83. Han skriver på Twitter att orsaken till de häftiga konsekvenserna återfinns i närmare tre års svårigheter att köpa mark för översvämningsreglerande infrastruktur vid två strategiskt placerade dammar.
 84. Men det blir tätare litteratur när författaren bara låter politiken – i form av gula fackföreningar, gigekonomi och skolstrejkande barn – skymta förbi och i stället placerar det vardagliga i förgrunden.
 85. Blir det däremot en annan kvartsfinalmotståndare för Sverige får de stanna kvar i Trinec – där Juniorkronorna spelat samtliga sina gruppspelsmatcher – och spela torsdagens kvartsfinal där i kraft av att vara ett av de två högst placerade lagen i gruppen.
 86. Därför har vi placerat grindar på olika ställen för att kön ska slingra sig framåt, som en orm.
 87. De hanterar cirka 60 procent av byggnadens vikt, och resterande belastning fångas upp av åtta megakolonner som är placerade i tornets ytterkanter.
 88. Pentagon meddelade i söndags att USA angripit den Iranstödda shiamilisen Hizbollah–brigaderna – som svar på flera raketattacker mot baser i Irak där styrkor från den USA–ledda koalitionen är placerade.
 89. Förutom att attackera polispatruller med raketer och tända eld på bilar och andra objekt, har ungdomsgäng även placerat ut olika hinder för att göra det svårare för polisen att röra sig i olika områden.
 90. Jag placerar huvudet mellan knäna.
 91. Mannen som var en levarantör till Siemens ska ha placerat så kallade "logikbomber" i projekten han arbetade på, vilket gjorde att de slutade fungera efter en viss tid.
 92. Vi på AMF är varma vänner av människors rätt att själva avgöra hur de vill att det egna pensionssparandet ska placeras, hos vem och i vilken sparform.
 93. Kameran ser även till att stänga av krockkudden om den ser att en bakvänd bilbarnstol är placerad i främre passagerarsätet.
 94. När den har identifierat ett objekt så placerar sig roboten ovanför högen och plockar upp den med en mekanisk skopa, och bajset samlas i en låda inuti roboten.
 95. Syntetiskt framställt skulle ämnet göra det möjligt, om än kostsamt, att separera mygghonor från hanar genom att placera ut ämnet i exempelvis en vattensamling.
 96. Några spår från 31–åringen finns inte på sprängmedlet eller burken och domstolen skriver att det inte går att utesluta att någon annan än han har placerat sprängladdningen i väskan – därför ogillas åtalet i den delen.
 97. Precis som för ovan nämnda personbilsmodeller handlar det om kameror placerade på ett skaft.
 98. I programmet får alla "änglar" 100 000 dollar, motsvarande drygt 937 000 kronor, vardera att placera fritt, med vissa etiska förbehåll.
 99. Att Ebba Busch Thor, som leder ett parti med drygt sex procent i opinionsmätningarna, placerar sig i topp är också anmärkningsvärt.
 100. Frånsett den samspelta musikerkvartetten, placerade mitt på scenen, som under ledning av Simon Ljungman framför Tommy Jonssons lekande lätta musikarrangemang.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till placera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är placering en synonym till placera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.