placering

Synonymer till placering

befattning, investera, läge, lägga, placera, plats, position, stationera, stationering, ställe, ställning, ståndpunkt, sätta in

Motsatsord till placering

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till placering.

Vad betyder placering?

 1. plats (ofta i någon sorts rangordning)
 2. den plats eller position på vilken någon eller något har placerats; den plats till vilket något eller någon har kommit genom omgivningens påverkan (ibland i samspel med egen drivkraft)

Exempel på hur placering kan användas

 1. han siktar på en placering bland de fem bästa

Exempel på hur placering används i svenska tidningar

 1. – Vi kan se att totalt 95 hushåll har gått från placering i nödbistånd ut till eget boende.
 2. Socialsekreteraren berättar om hur coronaviruset påverkar utryckningar, placeringar och insyn hos familjerna de arbetar med.
 3. De placeringarna gjordes för bara några år sedan – 2016 meddelades att Berkshire Hathaway börjat investera i flyget, efter att tidigare ha undvikit branschen.
 4. Men eftersom de tre syskonen, som alla är arvtagare till den amerikanska varuhuskedjan Walmart, är goda för 54 miljarder dollar får de samma placering på denna lista.
 5. Ett exempel är geografisk placering, som är en mycket viktig parameter.
 6. Den inkluderar utbildning av en lokal afrikansk insatsstyrka, samt placering av en kinesisk helikopterbataljon på kontinenten.
 7. Men självfallet tycker jag att det är spännande med de andra placeringarna också.
 8. Man måste också till exempel ändra knäppningen på personernas jackor, och ändra rattens placering i bilarna, för att överensstämma med verkligheten.
 9. Vi hade dessutom mindre än en handfull barn som var helt klara med alla tillstånd från myndigheterna och ordnad placering hemma.
 10. Jag tappade många placeringar när jag försökte lugna ner mig och få tillbaka krafterna igen för att inte ramla igenom totalt i startfältet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av placering

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är plats en synonym till placering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.