Synonymer till plattform

Vi känner till 7 synonymer till plattform. Ordet plattform är en synonym till däck och podium och kan bland annat beskrivas som ”jämn, konstgjord upphöjning, estrad; perrong”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av plattform samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till plattform

 1. däck
 2. estrad
 3. perrong
 4. podium
 5. predikstol
 6. ring
 7. scen

Vad är motsatsen till plattform?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till plattform.

Vad betyder plattform?

 1. jämn, konstgjord upphöjning, estrad; perrong
 2. yta som utgör visst underlag
 3. perrong för på- och avstigning vid spårfordon
 4. (data) system av maskinvara och operativsystem som används för att köra tillämpningsprogram
 5. valprogram

Hur böjs plattform?

 1. plattform
 2. plattformar
 3. plattformarna
 4. plattformarnas
 5. plattformars
 6. plattformen
 7. plattformens
 8. plattforms

Hur kan ordet plattform användas?

Det saknas exempel på hur plattform kan användas.

Hur används ordet plattform i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet plattform används i vanlig text.

 1. Några samlade in pengar via plattformar som Go fund me för att täcka kostnader som hyra och försäkring, ibland också för att stödja permitterad personal.
 2. Nu ska personer som har Ciscos Webex som plattform kunna logga in på Google Meet och tvärtom, rapporterar Bloomberg.
 3. Stockholm har polisanmält appen och hävdat att utvecklarna gjort dataintrång då de använt sig av ett api i stadens plattform.
 4. – Vi ändrade hela lösningen i samband med den tekniska återställningen och byggde upp en delvis ny teknisk plattform för att det skulle gå fortare.
 5. I en kommentar till Business Insider säger Facebooks talesperson att studien främst tittat på hur folk engagerar med innehåll på Facebook–sidor vilket sägs utgöra en mycket liten del av allt innehåll på plattformen.
 6. En talesperson för Facebook kallar händelsen för ett ”oacceptabelt fel” och säger till AFP att plattformens automatiserade rekommendationsfunktion har stängts av.
 7. Bolaget säljer vid sidan av sitt videokonferenssystem även chattverktyg, digitala arbetsytor, telefonsystem, marknadsplatser och plattformar för produktutveckling.
 8. För kartläggningen använder Bedrock den molnbaserade plattformen Mosaic, som klarar av att hantera väldigt stora upp– och nedladdningar av data.
 9. Simumatik utvecklar en molnbaserad plattform där organisationer kan bygga detaljerade modeller av automatiserade lösningar för att jobba mer effektivt och flexibelt.
 10. Facebook meddelade i maj förra året att de skulle köpa Giphy och integrera plattformen med Instagram.
 11. Poly Network, en plattform som används för att handla med kryptovalutor utan mellanhänder, hackades nyligen och kryptovaluta värt runt 610 miljoner dollar, motsvarande 5,3 miljarder dollar stals.
 12. Burp Suite är en plattform för att testa säkerheten för webbapplikationer.
 13. Attacken kunde utföras med hjälp av en sårbarhet i Poly Network, en plattform som används för att handla med kryptovalutor utan mellanhänder.
 14. Volkswagen Touareg e–Hybrid och Porsche Cayenne E–Hybrid är nämligen tekniskt sett identiska, byggda på samma plattform, med samma drivlina och samma prestanda.
 15. Inom stadens centrala digitaliseringsarbete ser vi till att tillhandahålla de digitala verktyg och plattformar som behövs i hela staden.
 16. Kortfattat kan man säga att vi jobbar med att digitalisera diagnostik och vi har en plattform som möjliggör att kunna erbjuda det till både konsument och vårdgivare, säger Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code.
 17. Skolplattformen är en digital plattform för Stockholms stads skolor.
 18. Personer som arbetar i Malmö med så kallad ”romsk inkludering” för kommunens och regeringens räkning, använder sina plattformar för att agera romsk domstol.
 19. – Resultaten och erfarenheterna från de här projekten bildar en värdefull plattform för den nya stora forskningssatsning vi planerar just nu.
 20. Microsoft meddelar också att de byggt in den nya plattformen för medarbetarupplevelser, Viva, i Teams.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är däck en synonym till plattform. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på plattform