plattform

Synonymer till plattform

däck, estrad, perrong, podium, predikstol, ring, scen

Motsatsord till plattform

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till plattform.

Vad betyder plattform?

 1. jämn, konstgjord upphöjning, estrad; perrong
 2. yta som utgör visst underlag
 3. perrong för på- och avstigning vid spårfordon
 4. (data) system av maskinvara och operativsystem som används för att köra tillämpningsprogram
 5. valprogram

Exempel på hur plattform används i svenska tidningar

 1. Om de fortsätter att utföra så pass allvarliga handlingar har vi inget annat val än att använda minimalt med våld, däribland skarp ammunition, sade han under en direktsändning på plattformen under söndagen, skriver TT.
 2. Om de fortsätter att utföra så pass allvarliga handlingar har vi inget annat val än att använda minimalt med våld, däribland skarp ammunition, sade han under en direktsändning på plattformen under söndagen.
 3. I klippen nedan kan man se hur Jetpack Aviation tänker sig att föraren möter ett tankfordon baserat på samma plattform, i vildmarken.
 4. R2M ska även bistå med arkitekt– och expertkompetens till Skatteverkets utvecklingsprojekt, med målet att säkra en modern och standardiserad plattform.
 5. – Jag ser fram emot att ta alla de tillgångar i varumärken, i innehåll, i plattformar och skapa en helt ny upplevelse för våra kunder, säger Luiga.
 6. Varor för drygt 40 miljarder kronor har sålts på e–handelsjättens olika plattformar, deklarerar han stolt inför de drygt 700 journalister som bjudits in till Hangzhou för att vara med på företagets stora försäljningsdag.
 7. Kinas stora shoppingdag, singeldagen, den 11 november slog rekord på e–handelsjätten Alibabas plattformar med en sammanlagd försäljning på 268 miljarder yuan, motsvarande omkring 370 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
 8. Sätta ner foten och använda min plattform på bästa möjliga sätt.
 9. – Jag vet om att det finns förhoppningar och förväntningar på att jag ska hålla ett brandtal, sätta ner foten och använda min plattform på bästa sätt.
 10. De digitala plattformarna har börjat agera.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av plattform

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är däck en synonym till plattform. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.