Synonymer till plundra

Vi känner till 12 synonymer till plundra. Ordet plundra är en synonym till röva och skövla och kan bland annat beskrivas som ”stjäl (ofta i krig), rövar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av plundra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till plundra

 1. bestjäla
 2. brandskatta
 3. förstöra
 4. hemsöka
 5. länsa
 6. roffa
 7. råna
 8. röva
 9. skatta
 10. skövla
 11. stjäla
 12. tömma

Vilka ord betyder nästan samma sak som plundra?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till plundra. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. föröda
 2. tjuva
 3. sno
 4. ödelägga
 5. vandalisera

Vad är motsatsen till plundra?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till plundra.

Vad betyder plundra?

 1. stjäl (ofta i krig), rövar
 2. utsätta för plundring, bortröva någons ägodelar

Hur böjs plundra?

 1. plundra
 2. plundrad
 3. plundrade
 4. plundrades
 5. plundrar
 6. plundras
 7. plundrat
 8. plundrats

Hur kan ordet plundra användas?

Följande exempelmeningar visar hur plundra kan användas.

 1. soldaterna plundrade staden
 2. spelautomaten plundrades av tjuvar

Hur används ordet plundra i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet plundra används i vanlig text.

 1. Polisen har valt att lämna stadsdelen, banker och butiker har plundrats och tusentals invånare har flytt.
 2. Nordvästra och centrala Nigeria är ett nav för kriminella gäng av så kallade boskapsrånare, som plundrar och bränner byar och dödar eller tillfångatar dess invånare i utbyte mot lösesummor.
 3. IS har våldtagit och förslavat kvinnor och barn, torterat och mördat, fördrivit och plundrat.
 4. Protesterna rapporteras ha spårat ur på flera håll och polisen varnade på Twitter om vissa områden där personer uppgavs plundra affärer och andra verksamheter.
 5. Många kastade sten och flaskor, plundrade butiker och förstörde butiksfönster.
 6. Det gick till största del lugnt till, till skillnad från de första nätterna då butiker plundrades och sammandrabbningar uppstod mellan demonstranter och polis.
 7. Det ska även ha körts fordon in i poliser på flera håll, samtidigt som mängder av varuhus, butiker och restauranger har plundrats, vandaliserats eller bränts ned.
 8. Omkring 250 personer plundrade och satte eld på det tomma hotellet, uppger vittnen.
 9. Det är en liknande dataläcka, fokuserad kring att den dåvarande presidentdottern Isabel Dos Santos i många år systematiskt kunde plundra Angolas statskassa.
 10. I dag kämpar hon mot omfattande korruptionsanklagelser, bland annat för att ha plundrat Ericssons nyckelpartner i landet på hundratals miljoner kronor.
 11. Under medeltiden plundrades och brändes Épernay inte mindre än 25 gånger.
 12. När liknande avslöjanden kommit tidigare har den officiella kinesiska reaktionen varit att det visserligen förekommit att avrättade fångar plundrats på organ, men att det upphörde 2014.
 13. Det hävdar också en del av proteströrelsen som fortsätter att demonstrera – liksom också att plundra – utan att egentligen ställa några krav, utom att Piñera måste avgå.
 14. Demonstranterna har därefter gått ut på gatorna för att plundra affärer, sätta eld på bensinpumpar och attackera polisstationer, rapporterar AFP.
 15. Man har fördrivit lokalbefolkning, till och med mördat, plundrat och hållit andra människor som slavar för att underlätta i hushållsarbetet eller utnyttjat som sexslavar.
 16. Från Morales hemstad kom rapporter om att hans hem vandaliserats och plundrats, och Mexiko erbjöd honom asyl.
 17. Och videor i sociala medier visar hur hans hem plundras.
 18. IS plundrade familjens hus, men lämnade koranerna.
 19. De så kallade cum–ex–filerna , 180 000 hemliga dokument, visade att europeiska statskassor det senaste årtiondet misstänks ha plundrats på minst 70 miljarder kronor.
 20. – Vi borde inte ha det här konstverket, det är ett verk som plundrats av nazisterna men vi kan inte göra ett förhastat beslut då det kan skada den internationella processen, säger Daniel Birnbaum, chef för Moderna museet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är röva en synonym till plundra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på plundra