Synonymer till plundrare

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av plundrare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till plundrare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till plundrare.

Vad är motsatsen till plundrare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till plundrare.

Vad betyder plundrare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av plundrare.

Hur kan ordet plundrare användas?

Det saknas exempel på hur plundrare kan användas.

Hur används ordet plundrare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet plundrare används i vanlig text.

  1. ”Demonstranter, anarkister, uppviglare, plundrare eller skitstövlar som tänker åka till Oklahoma ska vara klara över att ni inte kommer att behandlas som ni har blivit i New York, Seattle eller Minneapolis.
  2. Men i det polariserade USA enas samtidigt många demokrater i kritiken mot den republikanske presidenten Trump, som använder sin maktställning för att främst fokusera på plundrare "så att han slipper tala om George Floyds död", enligt Cuomo.
  3. Demonstranter kastade flaskor och andra föremål mot batongförsedda poliser och i Soho har fönster slagits sönder och varor stulits från butiker av plundrare.
  4. Ett ögonvittne till kraschen sa till CNN under fredagen att plundrare och ”sophämtare” varit på platsen för att plocka upp skräp, föremål gjorda av aluminium och allt annat som ansågs ”värdefullt”.
  5. Ännu fler frivilliga som gjort samma sak som min gamle vän Tomás som ett par gånger lyckades få polisen att backa och potentiella plundrare att inte gå in i affärer där dörrarna slagits in.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet plundrare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet plundrare.

Bild med texten plundrare