Synonymer till plundring

Vi känner till 5 synonymer till plundring. Ordet plundring är en synonym till rofferi och röveri och kan beskrivas som ”handlingen att plundra någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av plundring samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till plundring

 1. rofferi
 2. rov
 3. röveri
 4. skövling
 5. stjäla

Vad är motsatsen till plundring?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till plundring.

Vad betyder plundring?

 1. handlingen att plundra någon eller något

Hur kan ordet plundring användas?

Det saknas exempel på hur plundring kan användas.

Hur används ordet plundring i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet plundring används i vanlig text.

 1. Dessutom anklagas eritreanerna för att ha fört bort 39 människor, samt för plundring.
 2. Ukrainska företrädare anklagar regelbundet retirerande ryska trupper för omfattande plundring.
 3. – Det inkluderar bevis på att man direkt riktat in sig på civila, attacker på sjukvårdsinrättningar, våldtäkter, avrättningar, plundring och tvångsdeportering av civila till Ryssland.
 4. ”Inga kommersiella flyg går från Hamid Karzai–flygplatsen för att förhindra plundring.
 5. – Delar av landet är illa tilltygat efter flera dagar och nätter av civila våldsamheter, vandalism och plundring vars like vi sällan tidigare sett under vår tid som demokrati.
 6. – Det finns rituella uttryck här som inte funnits om det varit plundring.
 7. Ursprungligen skulle myndigheten endast ta del av material vid de allra grövsta brotten, men utredningarna har även handlat om vandalism och plundring i samband med Black Life Matters upplopp.
 8. Jag förutspår att även polis och brandkår blir ”fria”, det vill säga privatiseras och öppnar för plundring av skattemedel, om vi får en högerregering.
 9. Demonstrationerna spreds snabbt till andra städer och på vissa håll blev de våldsamma med plundringar, kravaller och skottlossning.
 10. Men det pågår även omfattande plundring och skadegörelse som slår hårt mot allt från stora butikskedjor som Apple, Starbucks, Target och Walmart till små lokala butiker och restauranger.
 11. Likaledes är fördömanden av förstörelse, bränder och plundringar nästan total.
 12. I flera stora amerikanska städer har tiotusentals människor trotsat utegångsförbuden, som införts för att stoppa den senaste veckans kravaller, upplopp och plundringar.
 13. Både aktivister och lokala ledare har vädjat till demonstranter att inte låta ilskan resultera i plundring och upplopp.
 14. De kravaller och plundringar, ofta under politiska täckmantlar, som är alltför många demonstrationers följeslagare, påminner om hur lätt saker urartar.
 15. Samtidigt har FN också noterat att många poliser skadats samt att demonstranterna utfört plundring och förstörelse av allmän och privat egendom.
 16. De flesta har varit fredliga, men plundring och mordbränder har förekommit, vilket regeringen bemötte med undantagstillstånd och militär på gatorna.
 17. De uppblossande protesterna i Chile har delvis urartat i rena våldsamheter och plundring.
 18. Sedan de inledande protesterna delvis urartat i bränder och plundring gick Piñera ut och talade om att staten låg i "krig" mot en "mäktig fiende".
 19. Om plundringen av Västsaharas naturtillgångar tillåts fortsätta så  kommer Marocko självklart  att göra sitt yttersta för att behålla kontrollen av landet och fortsätta den illegala ockupationen.
 20. Framför allt med tanke på att domarkåren ägnar sig åt en minst lika utstuderad plundring av statskassan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rofferi en synonym till plundring. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på plundring

Bild till ordet plundring

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet plundring.

Bild med texten plundring