Synonymer till poesi

Vi känner till en synonym till poesi. Ordet poesi är synonymt med lyrik och kan bland annat beskrivas som ”(vers)diktning, lyrik”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av poesi samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till poesi

 1. lyrik

Vad är motsatsen till poesi?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till poesi.

Vad betyder poesi?

 1. (vers)diktning, lyrik
 2. (litteratur) lyrisk diktning

Hur böjs poesi?

 1. poesi
 2. poesier
 3. poesierna
 4. poesiers
 5. poesin
 6. poesins
 7. poesis

Hur kan ordet poesi användas?

Det saknas exempel på hur poesi kan användas.

Hur används ordet poesi i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet poesi används i vanlig text.

 1. Kort sagt är jag uppvuxen i en anda som gjort att jag inte känt ett skriande behov av Sonnevis poesi.
 2. Rap och poesi möter stråkar i nya föreställningen ”Poetic (R) Evolution” på Berwaldhallen i Stockholm.
 3. ”Kanske kan det bidra till att fler upptäcker poesin och läser mer” säger författaren och poeten Ak Welsapar.
 4. I den smart svängiga, stundtals fritt svingande, diktsviten ”Till dikten” (2018) försöker poeten Malte Persson nagla fast lyrikens lyskraft, sin egen drift att rimma och poesins positions i det bildrika eldhav som är populärkulturens.
 5. Svensk poesi är rytmisk, scenisk och politisk.
 6. Anas Haqqani, 27–årig lillebror till Sirajuddin, är bland annat känd för att skriva poesi och tros få en viktig roll i framtiden.
 7. Jag är bara en konstnär som vill vara i fred och måla mina målningar, göra mina ljudverk och hålla på med poesi, det är ganska världsfrånvänt.
 8. – En poet som tvivlar på sin poetroll och ställer stora krav på litteraturens roll i samhället och som växlar mellan poesi, rapportböcker och pamfletter.
 9. Jag är glad att det blev den amerikanska poeten Louise Glück som tilldelas årets Nobelpris i litteratur, poesin hamnar annars så lätt i skymundan i litteraturvärlden.
 10. – När svenska poeter ska ge en bild av paradiset blir det sommaren och sommarängen, säger författaren Niklas Schiöler, som tillsammans med litteraturvetaren Daniel Möller varit redaktör för den voluminösa antologin ”Svensk poesi”.
 11. För de boende, som lever med besöksförbud, blir det en stund med poesi, sång och musik.
 12. En osalig honvarelse vandrar genom Louise Glücks poesi, flackande mellan motstridiga världar – med barnets vidöppna blick och den vuxna kvinnans sorg liknar hon en flicka lika gammal som världen.
 13. I det här avsnittet samtalar Daniel Sjölin med författaren Ulf Karl Olov Nilsson – om skogen han ärvde, poesin han avskydde och människan som dog i hans armar.
 14. Hans verk omfattar alla genrer utom poesi och är ändå allt igenom poetiskt.
 15. Bland annat genom att läsa poesi, vilket hon tycker kan vara trösterikt i svåra perioder.
 16. Det skriver Ulf Eriksson som har läst poesi som andas storpolitik och krigföring, apokalyptiskt svårmod och dov förtvivlan – men också svindlande ömhet.
 17. Redan när Gunnar Ekelöf lanserade den moderna poesins favoritdevis non serviam, jag tjänar inte, var den en klyscha.
 18. Denna bön till maken formas som en sorts underlig, jagad, överspänd poesi, medan irritationen över barnen och deras ”omsorger”, söndagsmiddagar och annat som hon helt har glömt av, tar form i vanlig prosatext.
 19. Är du intresserad av världen? Läs poesi.
 20. Det är egentligen bisarrt att Forough Farrokhzad inte översatts mer till svenska, trots att hon haft ett inte obetydligt inflytande på vår egen poesi.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lyrik en synonym till poesi. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på poesi