Synonymer till poet

Vi känner till 2 synonymer till poet. Ordet poet är en synonym till skald och diktare och kan bland annat beskrivas som ”person som skriver poesi, diktare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av poet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till poet

 1. diktare
 2. skald

Vad är motsatsen till poet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till poet.

Vad betyder poet?

 1. person som skriver poesi, diktare
 2. (yrken) person som skriver poesi

Hur böjs poet?

 1. poet
 2. poeten
 3. poetens
 4. poeter
 5. poeterna
 6. poeternas
 7. poeters
 8. poets

Hur kan ordet poet användas?

Det saknas exempel på hur poet kan användas.

Hur används ordet poet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet poet används i vanlig text.

 1. I den smart svängiga, stundtals fritt svingande, diktsviten ”Till dikten” (2018) försöker poeten Malte Persson nagla fast lyrikens lyskraft, sin egen drift att rimma och poesins positions i det bildrika eldhav som är populärkulturens.
 2. I Sverige fick scenpoesin ett uppsving under 00–talet med bland andra poeten Daniel Boyacioglu som tidigt introducerade amerikansk spoken word.
 3. Efterlysta terrorister, en möjligen död ledare och en poet.
 4. När den ryske poeten Dmitrij Bykov blev allvarligt sjuk var diagnosen komplikationer av diabetes.
 5. Hon är i grunden poet och skär med sitt språk snitt genom ytskikten, rensar bort fluffet och drabbar med sin sakliga exakthet.
 6. Efter det har han varit med i en rad klassiska filmer, från Hitchcocks ”Spellbound” till ”Döda poeters sällskap” och ”Trainwreck”, och i tv–produktioner som ”St.
 7. Fråga 6 Kompositören Ludwig van Beethoven, poeten William Wordsworth och filosofen Georg Wilhelm Friedrich Hegel föddes alla detta år.
 8. ”Ja, visst gör det ont när knoppar brister”, skrev författaren och poeten Karin Boye.
 9. – En poet som tvivlar på sin poetroll och ställer stora krav på litteraturens roll i samhället och som växlar mellan poesi, rapportböcker och pamfletter.
 10. Jag är glad att det blev den amerikanska poeten Louise Glück som tilldelas årets Nobelpris i litteratur, poesin hamnar annars så lätt i skymundan i litteraturvärlden.
 11. – När svenska poeter ska ge en bild av paradiset blir det sommaren och sommarängen, säger författaren Niklas Schiöler, som tillsammans med litteraturvetaren Daniel Möller varit redaktör för den voluminösa antologin ”Svensk poesi”.
 12. Bekännelsen och psykologin intresserar Glück alldeles för mycket för att sättas i samband med mer språkorienterade poeter, även om hon närmar sig sådana lyriska grepp och områden på ett högst idiosynkratiskt sätt.
 13. Diktsamlingen skildrar poetens våldsamma uppväxt.
 14. En grönsakshandlare som nog egentligen är poet.
 15. ”Rollen som den 40–årige poeten Elling som bor hemma hos sin överbeskyddade mamma hade jag gjort bättre i dag.
 16. Min mamma, känd iransk poet och regimkritiker som tagit sig till Sverige 1975 på grund av en ökad hotbild mot oppositionella i hemlandet.
 17. Som politisk retorik är de ganska oemotståndliga, den chilenske poeten och Nobelpristagaren Pablo Nerudas hoppfulla och ofta citerade rader.
 18. – Jag tyckte att jag kom på en oerhört bra idé häromdagen, att poeten Bruno K.
 19. När vi första gången möter poeten och essäisten Ester Nilsson får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask som hon beundrat på avstånd.
 20. Mia Axelsson debuterade som poet för två år sedan med diktsamlingen ”Vår gemensamma resa”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skald en synonym till poet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på poet