Synonymer till poke

Ordet poke finns med på Språkrådets nyordslista 2016 och förklaras då så här: ”en sorts sallad med rå fisk. Ordet förekommer ofta i frasen poke bowl, men kan också användas ensamt som beteckning för maträtten. Det förekommer också i sammansättningar som pokesallad.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av poke samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till poke

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till poke.

Vad är motsatsen till poke?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till poke.

Vad betyder poke?

  1. en sorts sallad med rå fisk. Ordet förekommer ofta i frasen poke bowl, men kan också användas ensamt som beteckning för maträtten. Det förekommer också i sammansättningar som pokesallad.

Hur böjs poke?

  1. poke
  2. poken
  3. pokens
  4. pokes

Hur kan ordet poke användas?

Det saknas exempel på hur poke kan användas.

Hur används ordet poke i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet poke används i vanlig text.

  1. I december bjöd bolaget på en rad rätter gjorda av deras labbodlade sydseriola, däribland fisktacos och poke, berättar San Diego Tribune.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?