Synonymer till polisutredning

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av polisutredning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till polisutredning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till polisutredning.

Vad är motsatsen till polisutredning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till polisutredning.

Vad betyder polisutredning?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av polisutredning.

Hur böjs polisutredning?

 1. polisutredning
 2. polisutredningen

Hur kan ordet polisutredning användas?

Det saknas exempel på hur polisutredning kan användas.

Hur används ordet polisutredning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet polisutredning används i vanlig text.

 1. Det säger fackförbundet IATSE Local 44 och det framgår även av dokument i polisutredningen.
 2. En röd tråd genom de fall som lett till fällande domar är att mamman, som utsatts för misshandeln, är beredd att medverka i polisutredningen.
 3. I polisutredningen kan man läsa hur förhörsledaren sammanfattar omgivningens intryck av Johan.
 4. Stulna romerska fresker återlämnade efter polisutredning.
 5. I polisutredningen lades hela skulden på lastbilschaufför som behändigt nog själv dog i branden och aldrig kunde höras.
 6. – Hela terminalen är nu avspärrad för polisutredning, säger hon.
 7. På kommunens hemsida uppges att en polisutredning har inletts utifrån en allvarlig händelse på ett av kommunens boenden, som har gjort att flera i personalen stängts av.
 8. Hon kallas målsägande A i den omfattande polisutredningen som i förra veckan ledde till att en 23–årig man dömdes till livstids fängelse för det som i media brukar kallas för Härnösandsmordet.
 9. Men polisutredningen kom att bromsa Gyllene grynings framfart, bland annat eftersom det förlorade sitt partistöd i samband med åtalet.
 10. – Vår polisutredning ska ta reda på alla omständigheter kring det tragiska dödsfallet, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.
 11. Ty ofta väcks associationer till Breivik, förstärkta av kursiverade utdrag ur Wagners anteckningar, vilka matas in bit för bit som spänningsstegrare i den utdragna, oförblommerat vilsna spaningen och polisutredningen.
 12. Förutom de runt 600 miljoner kronor som polisutredningen tros ha kostat tillkommer bland annat kostnader för åklagare och för de två rättegångar som hölls mot Christer Pettersson.
 13. Palmeutredningen är den största polisutredningen i Sveriges historia, och en av de största i världen.
 14. Det kan också leda till att vittnen påverkas och både polisutredningen och mannens liv förstörs – om det visar sig att han är oskyldig.
 15. När Expressen når Bea Szenfeld säger hon att hon inte skadats fysiskt, men att hon inte kommer uttala sig vidare i ärendet i nuläget då en polisutredning har inletts.
 16. Han skriver att bolaget kommer samarbeta med myndigheten och att han är övertygad att en kommande polisutredning kommer fria både bolaget och de anklagade personerna.
 17. En polisutredning inleddes 2011, men förundersökningen lades ned i brist på bevis.
 18. Enligt uppgifter i en parallell polisutredning har en av de misstänkta mördarna spelat för miljonbelopp på bland annat Yorgen Fenechs kasinon på Malta.
 19. En omfattande polisutredning ledde under hösten till att 24–åringen greps och han åtalades med stöd av en stark teknisk bevisning.
 20. En polisutredning i Italien har avslöjat omfattande dopning i ett cykellag för ungdomar och amatörer.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?