Synonymer till politisera

Politisera kan bland annat beskrivas som ”göra politisk”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av politisera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till politisera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till politisera.

Vad är motsatsen till politisera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till politisera.

Vad betyder politisera?

 1. göra politisk
 2. kannstöpa, raljera, prata politik utan att ha inflytande

Hur böjs politisera?

 1. politisera
 2. politiserad
 3. politiserade
 4. politiserades
 5. politiserar
 6. politiseras
 7. politiserat
 8. politiserats

Hur kan ordet politisera användas?

Det saknas exempel på hur politisera kan användas.

Hur används ordet politisera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet politisera används i vanlig text.

 1. I takt med att högerregeringarna har efterträtt varandra i Knesset, Israels lagstiftande församling, samtidigt som oroligheterna inte avtagit har diskussionen om Israel–Palestina blivit allt mer politiserad.
 2. Detta kan spåras till ett kampanjmöte som president Donald Trump höll tidigt i våras där han hävdade att "Demokraterna politiserar coronaviruset" och är deras "nya bluff", enligt public service–kanalen NPR.
 3. Samtidigt har jag fått bilden av Ungern som ett land som – precis som Polen i någon mån – politiserar medier och rättsväsende i en oroande riktning.
 4. I veckan presenterades utredningen om en likvärdig skola och eftersom utredningsväsendet tyvärr blivit allt mer politiserat får i dag inte utredningar utreda objektivt utan redan i direktiven står det i princip vad man ska komma fram till.
 5. Vid sidan av de behov som finns när det gäller att reformera prövningsprocessen är det även viktigt att hindra den juridiska tillståndsprocessen från att politiseras.
 6. Det är magstarkt av Isabella Lövin att påstå att Moderaterna politiserar kärnsäkerheten, när det i själva verket är Lövin som gör politik av säkerhetsfrågan.
 7. – Det är klart att det kan komma en viss panikkänsla över att flygplatsen kan bli bombad när man får hot utifrån och när man politiserar hela verksamheten, säger han.
 8. Sedan dess har klimatet successivt, och oundvikligen, politiserats.
 9. Ambassaden kräver vidare att PEN ska dra tillbaka priset och ”sluta politisera fallet”.
 10. Regeringen i Polen fortsätter att politisera domstolarna.
 11. Nöjesguiden kanske politiserades, men det rörde sig trots allt fortfarande om kultur– och nöjesjournalistik.
 12. Båda ledarna uppgavs anse att det är "absolut fel att politisera detta projekt".
 13. Har kulturen politiserats och debattklimatet blivit ängsligt? Det påstod författaren Bengt Ohlsson här i DN nyligen.
 14. Han anklagade de sörjande i Florida för att politisera det som hänt, och han jämförde dem föraktfullt med aktivisten Saul Alinsky (1909–1972).
 15. PIS har politiserat rättsväsendet och stärkt den politiska maktens kontroll över domstolarna.
 16. Så sent som i december twittrade Trump att Comey lämnat FBI "i trasor" och för ett par veckor sedan anklagade han ledningen för att vara politiserad till fördel för Demokraterna.
 17. Hans böcker om Kina, Asien och Sydamerika öppnade den svenska litteraturen för den politiserade postkoloniala omvärlden.
 18. Målsättningen var inget annat än att svenska museers, och därigenom en inte oansenlig del av verksamheten som ska vårda Sveriges historie– och kulturarv, ska politiseras och underställas en politisk kamp mot nationalismen.
 19. Polens nationalkonservativa regering har hamnat i konflikt med EU och anklagas bland annat för att politisera domstolarna.
 20. Men allt som rör säkerhet politiseras lätt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på politisera