Synonymer till posta

Vi känner till en synonym till posta. Ordet posta är synonymt med skicka och kan bland annat beskrivas som ”lägger i brevlådan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av posta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till posta

 1. skicka

Vad är motsatsen till posta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till posta.

Vad betyder posta?

 1. lägger i brevlådan
 2. skicka iväg ett brev eller paket med posten
 3. (internet) publicera en text, vanligen en kommentar till en annan text

Hur kan ordet posta användas?

Följande exempelmeningar visar hur posta kan användas.

 1. hon måste hinna posta brevet i dag

Hur används ordet posta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet posta används i vanlig text.

 1. Citatet kommer från Khashayar Farmanbars egna Tiktok–klipp, postat den 28 november i fjol.
 2. Och det rejält! På Twitter har tech–journalisten  Roland Quandt postat på vad han hävdar är en 45W–laddare till S22 Ultra.
 3. Diskussionen om cancel–kultur fortsatte långt efter nedstängningen och nådde ett crescendo i början av 2021, då president Trump permanent stängdes av från Twitter efter att ha postat en mängd grundlösa anklagelser om att valsegern stulits från honom.
 4. Listan har sitt underlag i en undersökning där Kela tittat på annonser som postats online och som i 40 procent av fallen ska vara skapade av personer med koppling till ransomware–gäng.
 5. Hon postar bilden på Facebook.
 6. Det räcker inte med att vara snygg eller cool, eller posta fina bilder.
 7. MI5 kommer även att posta hittills okända dokument som finns i underrättelsetjänstens källarmuseum.
 8. På nyårsafton postade konstnären Juliana Notari bilder på sin skulptur och skrev att hon med den önskar skapa diskussion om förhållandet mellan natur och kultur i vårt ”fallocentriska och antropocentriska västerländska samhälle”.
 9. Idag har Alexandra Nilsson släckt ner bloggen, gjort upp med de gamla idealen och postar istället kroppspositiva bilder på Instagram.
 10. ”Medan paret fortfarande ägnar sig åt svenskrelaterat välgörenhetsarbete, gör enstaka offentliga framträdanden för den kungliga familjen och postar aktivt på sociala medier, lever de också rätt vanliga liv.
 11. – Flera privatpersoner har postat inlägg där man demonterat appen, och på så sätt upptäckt att Tiktok bland annat har kunnat läsa all text som finns sparad i telefonens urklipp.
 12. Inläggen raderades snabbt och Twitter såg till att inga nya inlägg kunde postas från vissa konton.
 13. Reopen NC, en grupp som är motståndare till corona–restriktioner i delstaten North Carolina har startat ”Burn your mask challenge”, där folk postar videoklipp i sociala medier där de eldar upp ansiktsmasker.
 14. I början av året postade hon på sin Instagramstory att hon återigen fått tillbaka bulimin.
 15. Kvar i huset finns dock Sami Jacobsson, som på sitt Instagramkonto vid flera tillfällen postat bilder på sig med både kläder och tatueringar som kan kopplas till Vit makt–miljö, något Nyheter24 var först med att rapportera.
 16. Precis som många av världens postar har vi varit tvungna att ta det beslutet då fraktkapaciteten till Kina just nu är mycket begränsad”, säger Maria Ibsén, pressansvarig vid Postnord, till Ehandel.
 17. Prioritera att bli bekväm med att regelbundet använda Linkedin och posta tongivande inlägg.
 18. När man har löst utmaningen så postar man en bild i appen, ens engagemang blir på så sätt tydligt och man tävlar dessutom om att vinna veckans utmaning.
 19. Det säger han i en video postad under helgen.
 20. – Jag gick nyss och postade ett brev jag skrivit i dag.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skicka en synonym till posta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på posta

Bild till ordet posta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet posta.

Bild med texten posta