potentiella

Potentiella är synonymt med rimlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av potentiella och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till potentiella

rimlig

Motsatsord till potentiella

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till potentiella.

Vad betyder potentiella?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av potentiella.

Böjningar av potentiella

 1. potentiella

Exempel på hur ordet potentiella kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet potentiella används i svenska tidningar

 1. Du behöver få reda på vad potentiella kunder tycker om din produkt eller tjänst.
 2. Visst finns det risker och potentiella problem när vården förändras på ett sådant sätt att finansieringsmodeller och gamla arbetssätt kan behöva ändras.
 3. Han säger att det finns så många andra potentiella vinnare inom forskningsområden som gravitationsvågor och exoplaneter att han inte förväntat sig att han och hans kolleger skulle få priset.
 4. Det raderar inte all risk men minimerar potentiella konsekvenser.
 5. – Därför kan de fortfarande innehålla spår av potentiella livsformer som kan ha utvecklats när Mars hade en tät atmosfär, ett mildare klimat och flytande vatten på ytan, likt tidiga Jorden, säger han i ett uttalande.
 6. Flera namn har lyfts som potentiella efterträdare till avgående språkröret Isabella Lövin.
 7. – Fredrik har varit på Mästarnas mästares shortlist över spännande potentiella deltagare sedan han avslutade sin karriär.
 8. Men tidigare studier kan vara till hjälp för att identifiera potentiella risker.
 9. Den ska titta närmare på den här typen av oidentifierade luftburna objekt och dess potentiella hot mot den nationella säkerheten, berättar Vice.
 10. I projektet arbetar alla samarbetspartners tillsammans för att göra Tamarinden så klimatsmart, och samtidigt så attraktivt för potentiella boende, som möjligt.
 11. Även de som inte tillhör riskgrupperna bör undvika större sociala sammanhang som bröllop, begravningar och dop, eftersom fler fysiska kontakter innebär fler potentiella smittobärare.
 12. Rekommendationerna om avstånd innebär vissa begränsningar i vilka övningar som kan genomföras, men med lite justeringar i det vanliga tänket är det inga problem att snirkla sig runt potentiella svårigheter.
 13. Men de potentiella vinsterna i form av både sparade liv och förbättrad ekonomi är mycket stora.
 14. Nu vill forskarna undersöka vilka praktiska egenskaper det potentiella vaccinet kan ha.
 15. Nu är implementeringen klar, vilket innebär att Github–användare utan kostnad kan använda det molnbaserade analysverktyget för att upptäcka buggar och potentiella sårbarheter i sin kod relativt snabbt och enkelt.
 16. Alla afrikaner, såväl fria som ofria, sågs som potentiella våldsverkare.
 17. Vad vet du om företaget? Självklart ska du ha gjort din läxa och researchat den potentiella arbetsgivaren.
 18. I Kina har Geely börjat sälja bilar på nätet som levereras direkt till kunderna, sedan det nya coronaviruset hindrat potentiella kunder från att besöka deras fysiska showrooms.
 19. Resultatminskningen beror bland annat på att banken reserverat stora belopp för potentiella kreditförluster som en följd av coronapandemin.
 20. Men för hackers finns fler potentiella ingångar än så.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till potentiella är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rimlig en synonym till potentiella. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.