pränta

Synonymer till pränta

anteckna, berätta, författa, plita, skriva

Motsatsord till pränta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pränta.

Vad betyder pränta?

  1. skriver prydligt
  2. texta, skriva prydligt

Exempel på hur pränta används i svenska tidningar

  1. Varje recept hade sin egen sida, där rubriken präntats med blygt snirklade bokstäver – huslighetens behov av skönhet.
  2. Samtidigt har man genomfört en intensiv marknadsföringsinsats i print, OOH, installationer, digital, sociala medier, TV samt i tunnelbanan där man präntat in budskapet om Polestar 2 som "den första sofistikerade elbilen".
  3. – Det är väl att vi ser tecken på det vi har försökt pränta in under träningarna, att vi försöker spela det spelsystem som vi har tänkt att vi ska göra.
  4. Han gick runt i stan och försökte pränta in den i sin dimmiga hjärna – men han gick ständigt vilse på de slingrande, smala gatorna och i gränderna, med sina namn som ändrades abrupt och trafikpulsådror som slutade i bakgator.
  5. Hunt hade präntat in sin misstro mot staten och papperspengar (USA övergav dollarns konvertibilitet mot guld 1971) i sönerna och uppmanade dem istället att satsa på fysiska varor som mark, olja, boskap och ädelmetaller.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av pränta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skriva en synonym till pränta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.