pränta

Pränta är synonymt med skriva och anteckna och kan bland annat beskrivas som ”skriver prydligt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pränta och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till pränta

anteckna, berätta, författa, plita, skriva

Motsatsord till pränta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pränta.

Vad betyder pränta?

 1. skriver prydligt
 2. texta, skriva prydligt

Böjningar av pränta

 1. pränta
 2. präntad
 3. präntade
 4. präntades
 5. präntar
 6. präntas
 7. präntat
 8. präntats

Exempel på hur ordet pränta kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet pränta används i svenska tidningar

 1. Varje recept hade sin egen sida, där rubriken präntats med blygt snirklade bokstäver – huslighetens behov av skönhet.
 2. Samtidigt har man genomfört en intensiv marknadsföringsinsats i print, OOH, installationer, digital, sociala medier, TV samt i tunnelbanan där man präntat in budskapet om Polestar 2 som "den första sofistikerade elbilen".
 3. – Det är väl att vi ser tecken på det vi har försökt pränta in under träningarna, att vi försöker spela det spelsystem som vi har tänkt att vi ska göra.
 4. Han gick runt i stan och försökte pränta in den i sin dimmiga hjärna – men han gick ständigt vilse på de slingrande, smala gatorna och i gränderna, med sina namn som ändrades abrupt och trafikpulsådror som slutade i bakgator.
 5. Hunt hade präntat in sin misstro mot staten och papperspengar (USA övergav dollarns konvertibilitet mot guld 1971) i sönerna och uppmanade dem istället att satsa på fysiska varor som mark, olja, boskap och ädelmetaller.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till pränta är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skriva en synonym till pränta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.