pratar

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pratar och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till pratar

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till pratar.

Motsatsord till pratar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pratar.

Vad betyder pratar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av pratar.

Exempel på hur ordet pratar kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet pratar används i svenska tidningar

 1. Nu pratar arbetsgivarna också om uppsägningar av den fast anställda personalen.
 2. Nidal Darwish pratar hellre om andra än om sig själv.
 3. När DN nu pratar med Hammarbys Richard Magyar vet han inte när han mådde så här bra i livet.
 4. Filmerna, som publicerats bland annat av WSBT visar ett relativt långt förlopp, där polisen först pratar med honom i 27 minuter.
 5. Det spelar ingen roll hur många gånger hon pratar om det, de ”högerextrema galenpannorna” släpper det inte.
 6. Varenda tv–kanal är överfull av engelska obducenter som står och pratar med brottsutredare i kaklade rum.
 7. När GP pratar med Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell säger han att den psykiska hälsan hos personer över 70 år är jätteviktig, men påpekar samtidigt att det finns sätt att umgås även med restriktionerna.
 8. – Som det är nu har vi en spridning i sydvästlig riktning och man pratar om en ganska kraftig spridning.
 9. Och så pratar dom om hur barbariskt det är att skilja kalvarna från sina mödrar.
 10. Som det vardagligt vackra när den ständigt lakoniska Karen Mason rensar genom lådor med DVD–filmer med nakna män på omslaget och sexuellt explicita titlar, medan hon pratar om ”vilken trevlig kille han var”.
 11. När jag pratar om Trump och Sanders, Bolsonaro och Lula, Le Pen och Mélenchon föredrar jag att prata om nationalism kontra socialism.
 12. – Det kan handla om att det intersektionella perspektivet saknas, man pratar om jämställdhet mellan kvinnor och män.
 13. – Bara idag har jag pratat med journalister från Hongkong, Argentina och Japan innan jag pratar med dig från Sverige.
 14. På Bris finns kuratorer som både pratar i telefon och chattar med barn.
 15. – Jag brukar reagera när man pratar om att digitalisera industrin.
 16. Socialsekreteraren och jag står på behörigt avstånd och pratar.
 17. Äldre– och trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD), pratar om tillgången till skyddsmaterial, som i nuläget är bättre än tidigare, säger han.
 18. För när man pratar likvärdighet menar de som kritiserar nuvarande system att det är andra barn som är redskapen för att uppnå mer ”likvärdighet”.
 19. När Expressen pratar det nyblivna ambassadörsparet pekar Victor Nilsson Lindelöf på två särskilda frågor som de just nu brinner extra mycket för.
 20. I det nya avsnittet av ”Lunch med Montelius” äter Gunilla och Martina en bowl i Vällingby centrum och pratar om framtiden, ”Babel” och Broadway, men först om P O Enquist.
 21. – Vi pratar med alla på Facetime, det får man klara sig med nu.
 22. Om vi pratar för nära varandra eller om någon skulle dröja sig kvar kommer vakterna och guidar oss tillbaka till vår hytt.
 23. Även om alla pratar om Facebook är Mark Zuckerberg bara världens sjunde rikaste person.
 24. Mycket talar för att de rent kognitiva bitarna – det kunskapsmässiga, alltså det vi vanligen tänker på när vi pratar om "lärande" – ändå funkar någorlunda bra.
 25. Vi har 19 system som pratar med varandra med hjälp av snabb nätverkskommunikation, vilket bidragit till att vi får en bra kontroll över alla system som i sin tur innebär att vi kan spara energi, säger Magnus.
 26. Finns en chattkompis så pratar man med minst en kollega under dagen, säger Sofia Carlson, personalansvarig på företaget.
 27. Vi öppnar upp kring våra rädslor, pratar politik, ekonomi och saknade kontakter.
 28. Fast vi gäspar när politiker med egenintresse varnar för klimatförändringar, lyssnar vi alltså när Attenborough pratar – även när hans budskap är skarpt.
 29. Man ser när människor pratar med varandra att de är lättade och lyckliga.
 30. – Skolledarförbundet har begärt förhandling och i ett sådant läge så pratar man ju med varandra genom ombud, säger Anders Grundberg.
 31. Utför oftast överfallen under tystnad, men vid de få tillfällen han pratar.
 32. På skolan eller vart han än är så pratar han om alla sina bröder.
 33. Men samtidigt så måste det offentliga se till att de värden som byggts upp här bevaras om man har den visionen av kulturkvarter som man pratar om.
 34. Vi pratar om ett i stort sett ostört utrymme här.
 35. Tv–profilen skräder inte de tuffa frågorna och pratar öppet om sina dåliga sidor, om andra influencers och om sitt sexliv.
 36. När man pratar hållbarhet i samband med val av golv är därför härdat trä det naturliga valet, säger Johan Larsson, sälj– och marknadsansvarig, Bjelin Sweden.
 37. – Vi pratar om gripna i det här ärendet och det har vi inga, säger hon.
 38. Det är Duplantis som är namnet på allas läppar, inte bara i Sverige utan vi pratar world wide.
 39. Bara hon inte blir för nervös och pratar bort sig.
 40. I stället pratar brandforskare allt oftare om att starta motbränder och anlägga ”blacklines”, utbrunna områden, som ett vapen mot megabränder.
 41. När Karlsson pratar om tävlingen i Falun gör hon det utan att veta var hon står.
 42. Vi pratar om batterier som är en tiondel i storlek jämfört nya elbilar.
 43. En sådan utredning sker i flera steg och görs väldigt noggrant – man går igenom journaldokumentation, pratar med berörda och närstående och gör en sammanvägning av allting.
 44. Vi stannar till och pratar med några studenter – alla har hört rykten om fejkade utbildningar, skolor utan elever, betalningar under bordet för rätt svar till proven.
 45. Hon pratar tydligen mixat, skrattar Federer.
 46. Det är märkligt att vi inte pratar mer om utbrändhet, man läser om att det är vanligt men när man drabbas känns det skamfyllt och ensamt.
 47. – Om vi pratar om förebyggande effekter så har information väldigt liten effekt.
 48. – Drar vi ut trendlinjen och inte gör något pratar vi om miljardförluster i brevverksamheten om några år i Sverige, säger Annemarie Gardshol sittande i ett konferensrum på huvudkontoret i Solna.
 49. Vi pratar inte hifi–klass direkt, men bättre än i många laptops som är två eller tre gånger dyrare.
 50. – Det vi pratar om här är inte religiösa symboler i första hand, det vi pratar om är att inte göra skillnad på flickor och pojkar.
 51. – Alla pratar om matlådan, men det finns annat man kan fokusera på, allt från att välja att åka kollektivt till att säga upp saker som man betalar för slentrianmässigt.
 52. Hur pratar ni med era barn om klimatet?.
 53. – Vi pratar inte om att spara, det är inte det det handlar om.
 54. I dag så pratar vi inte om hur vi ska förbättra det här eller det där.
 55. Det finns mängder av offentliga personer som har frikyrkobakgrund, men man pratar inte om det.
 56. Allt fler pratar med en röstassistent i sina hem, i sin bil och i mobilen.
 57. – Exakt hur mycket beror så klart på hur uppgörelsen mellan hästägaren och ryttaren ser ut, men det är klart att när vi pratar om så här stora pengar finns det pengar till alla.
 58. Vi pratar om problemen som längdskidsporten har.
 59. Vi undersöker brottsplatsen och pratar med vittnen, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid polisen.
Ordet pratar uppdaterades 2020-06-22.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till pratar är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.