precision

Precision är synonymt med grundlighet och exakthet och kan bland annat beskrivas som ”noggrannhet, exakthet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av precision och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till precision

exakthet, grundlighet, noggrannhet

Motsatsord till precision

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till precision.

Vad betyder precision?

 1. noggrannhet, exakthet
 2. det att vara precis, noggrannhet

Böjningar av precision

 1. precision
 2. precisionen
 3. precisionens
 4. precisions

Exempel på hur ordet precision kan användas

 1. urmakarens arbete kräver stor precision

Exempel på hur ordet precision används i svenska tidningar

 1. För precisionen använder Fastbricks Robotics det egenutvecklade systemet ”dynamic stabilisation technology” som i realtid mäter påverkande faktorer som vind, vibrationer och friktion.
 2. Testning, spårning och isolering är en strategi som använder detaljerad information för att slå till med precision.
 3. Med gruvkarta och maskininlärning kan företaget numera fastställa en position med 5–10 meters precision under 95 procent av tiden.
 4. Men det är inget fel på precisionen och vi vänjer oss med tiden.
 5. För den iranska regimen skulle det vara en enorm prestigeförlust om det visade sig att man av misstag skjutit ned ett passagerarplan bara timmar efter att man berömt sig av att med stor precision ha träffat amerikanska mål i Irak.
 6. Nu använde preussarna Kruppjäsernas överlägsna räckvidd och precision till att förstöra fransmännens mitraljöser.
 7. Om majoriteter uttrycks enbart genom tillkännagivanden sänker det kravet på politisk precision hos varje opposition.
 8. Monologer står och faller med röstkaraktär och precision.
 9. Med mimisk precision griper dansarna efter imaginära båtshakar och trästockar som balanseras på och släpas över scenen.
 10. Den här höga precisionen, på några miljarddelar av en meter, innebär att kabeln kan registrera även mycket små skalv.
 11. Både kritiker och läsare jublade över Anderssons knivskarpa stil, den psykologiska precisionen och de dråpligt exakta resonemangen.
 12. – Absolut mest jobb har vi lagt på tillförlitligheten, repeterbarheten och precisionen.
 13. Den kallas prime–redigering och har en helt annan precision och ett mycket bredare användningsområde än föregångaren Crispr–Cas9 (se faktaruta).
 14. Tonsättaren själv dirigerar allt med godmodig precision, helt och fullt uppskattande filharmonikerna.
 15. – Vanligtvis tar en kamera mängder med bilder så snabbt den kan och skickar vidare till analys, men du vet inte när bilden togs, och oftast vill du ha bättre precision och veta när bilden är tagen.
 16. Hans tvåfotingar kombinerar den höga precisionen hos den typ av robotar som används av bilindustrin med enkelheten och den låga tillverkningskostnaden hos mer simpla enheter.
 17. Resultaten från projektet visar att precisionen i att bestämma egenskaper i asfalt förbättras avsevärt med den här metodiken.
 18. I videon nedan kan du se hur Boston Dynamics robot Atlas tar sig upp för en rad plattformar med imponerande precision.
 19. Men det har med mycket att göra, som att det till exempel måste finnas en tydlig författarröst i texten och att den måste ha hög precision och på sätt och vis måste vara sitt eget universum, styrd av sina egna osynliga lagar.
 20. När produktionsbolaget Happy Life insåg att de inte skulle hinna leverera serien ”Tre vänner” till Fox Family i USA om de inte dubblerade takten på färdiga manus, kom Stina in och styrde upp produktionen med stor känsla och militärisk precision.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till precision är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grundlighet en synonym till precision. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.