Synonymer till presentera

Vi känner till 14 synonymer till presentera. Ordet presentera är en synonym till uppvisa och visa och kan bland annat beskrivas som ”gör en person bekant med en annan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av presentera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till presentera

 1. exponera
 2. framföra
 3. framlägga
 4. föreställa
 5. införa
 6. introducera
 7. lansera
 8. lotsa
 9. lägga fram
 10. redovisa
 11. synliggöra
 12. uppvisa
 13. uttrycka
 14. visa

Vilka ord betyder nästan samma sak som presentera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till presentera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. manifestera
 2. formulera
 3. beskriva
 4. anföra
 5. visualisera

Vad är motsatsen till presentera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till presentera.

Vad betyder presentera?

 1. gör en person bekant med en annan
 2. ge en presentation; förevisa

Hur böjs presentera?

 1. presentera
 2. presenterad
 3. presenterade
 4. presenterades
 5. presenterar
 6. presenteras
 7. presenterat
 8. presenterats

Hur kan ordet presentera användas?

Följande exempelmeningar visar hur presentera kan användas.

 1. Får jag presentera: Sara – Andreas!

Hur används ordet presentera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet presentera används i vanlig text.

 1. Vid slutet på juli presenterade Blekingelaget även mittbacken Carlos Moros Gracia, som fostrades i spanska Valencia och som bland annat tillhört collegelaget Temple Owls, polska LKS Lodz och Gif Sundsvall.
 2. – Det börjar bli mer och mer uppenbart att vilka gröna tillväxtideéer som än presenteras så håller de inte, för de kommer ändå att släppa ut mycket mer.
 3. Playdate är utvecklad av amerikanska företaget Panic och lanseras för allmänheten i slutet av juli, två år efter att den först presenterades.
 4. Han hävdar vidare att USA inte har kunnat presentera tillräckliga bevis.
 5. Vi kan inte bara köpa batterier, vi måste vara involverade, säger Håkan Samuelsson, och lyfter även fram Volvo Cars nyligen presenterade samarbete med den svenska batteritillverkaren North Volth.
 6. Våra fem fingrar är svårslagna, men det presenteras ständigt nya substitut för den mänskliga handen – allt från mekaniska kopior med känsliga fingertoppar, till tentakler inspirerade av bläckfiskarmar.
 7. Det stod klart när nomineringarna presenterades på tisdagen.
 8. Harlow presenterade sina upptäckter och slutsatser för kolleger på de amerikanska psykologernas stora, årliga kongress i Washington 1958 och hans anförande, som hade rubriken ”The nature of love”, blev en milstolpe inom psykologin.
 9. Fridolina Rolfö presenterades tidigare i veckan av Barcelona.
 10. Under våren och försommaren har skjutningarna i staden ökat med nästan 40 procent sedan samma period 2020 och på tisdagen presenterade New Yorks guvernör Andrew Cuomo nya åtgärder för att bekämpa vapenvåldet i delstaten.
 11. Med Northvolt–veteranerna Harald Mix och Carl–Erik Lagercrantz i laguppställningen presenterade H2 Green Steel i februari i år sina planer på fossilfri ståltillverkning i Norra Svartbyn utanför Boden.
 12. Det formella beskedet presenterades på en pressträff med Sundhedsstyrelsen och Lægemiddelstyrelsen under onsdagseftermiddagen.
 13. Den 30–åriga mannen presenterar sig för två killar vid baren.
 14. Och det var i övrigt inget nytt som partierna presenterade under kvällen, och det pekar mer och mer på att det blir ett extra val.
 15. De kommer att presenteras under andra halvan av 2022, meddelar ESA i ett pressmeddelande.
 16. SKR presenterade på tisdagen en rapport om hur hälso– och sjukvården klarat sitt uppdrag under pandemin.
 17. Denna vecka väntas amerikanska underrättelsetjänsterna presentera en rapport för kongressen, något SVT Nyheter tidigare rapporterat om.
 18. Google adresserade också det här problemet när de presenterade sin senaste stora uppdatering av Workspace.
 19. Och trots att exempelvis EU arbetar nyligen presenterade nya regler för AI är den amerikanske medieforskaren Douglas Rushkoff skeptisk till att det lyckas.
 20. Canon Information Technology presenterade ursprungligen tekniken i oktober förra året som ett av företagets verktyg för arbetsplatser.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppvisa en synonym till presentera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på presentera

Ord som slutar på presentera