Synonymer till presenterar

Vi känner till en synonym till presenterar. Ordet presenterar är synonymt med föreställer.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av presenterar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till presenterar

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet presenterar och kan ofta användas istället.

 1. föreställer

Vad är motsatsen till presenterar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till presenterar.

Vad betyder presenterar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av presenterar.

Hur kan ordet presenterar användas?

Det saknas exempel på hur presenterar kan användas.

Hur används ordet presenterar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet presenterar används i vanlig text.

 1. Enligt mig presenterar hon en väl förenklad syn på köpt media i stort.
 2. Och det är naturligtvis en markering från vår sida gentemot Ryssland, men framför allt gentemot Ukraina, att vi stödjer dem genom att vi idag presenterar ett nytt vapenpaket, säger Pål Jonson.
 3. Nu presenterar de lanseringskampanjen för sitt nya koncept ”En hållbar länk till framtiden”.
 4. – Sverige sticker ut, konstaterar Annika Winsth när Nordea presenterar en färsk konjunkturrapport för de nordiska länderna.
 5. – Vi vill att regionen ska kunna ansöka om skadestånd via domstol för att täcka skattebetalarnas kostnad för sjukvården, säger oppositionsregionråd Irene Svenonius (M) om förslaget, som hon under den pågående våldsvågen nu presenterar.
 6. Miljömedvetna med en extra hög svansföring har på sina håll kunnat köras till den sista vilan utsläppsfritt i en Tesla Model S, men nu presenterar nederländska Derks Uitvaartmobiliteit en likbil baserad på Tesla Model 3.
 7. Dagen före julafton presenterar man målvakten Oscar Linnér, 25.
 8. – Den kraftiga uppgången av energi– och råvarupriser står för en väldigt stor del av prishöjningarna, säger Kristian Nilsson, som presenterar undersökningen på Konjunkturinstitutets pressträff.
 9. Tillsammans med Fredrik Wikström, professor vid samma fakultet, har hon skrivit ”Stoppa matsvinnet! En förpackad lösning”, en bok som gör just det – presenterar perspektiv på frågan.
 10. Energi– och näringsminister Ebba Busch (KD) presenterar på onsdagsförmiddagen en uppdatering om elsituationen i Sverige och en lägesbild gällande det aviserade elprisstödet.
 11. Nu presenterar en grupp forskare lovande resultat från en experimentstudie där 16 patienter fick varsin skräddarsydd behandling som riktar in sig på just deras tumörer.
 12. Som en uppföljning till kampanjen ”Banbrytarna” presenterar nu Arbetsförmedlingen tillsammans med byrån Familjen sitt senaste samarbete ”Hitta rätt”.
 13. – Det vi presenterar i dag är inte en mirakellösning, men vi gör för första gången rejäla framsteg, säger den brittiska inrikesministern Suella Braverman.
 14. Monica Lingegård kommer utan entourage, och presenterar visserligen något ”ondsekfullt och dåligt”, för att citera chefredaktören på Travel News, men hon ger ett ödmjukt intryck.
 15. Simenons berättelser presenterar knepiga fall där envetenhet och intelligens, inte biljakt och pickadoll fäller avgörandet.
 16. Vi presenterar ett skräddarsytt paket som tar itu med de akuta behov som Ukraina står inför, säger Dombrovskis.
 17. Han konstaterar att regeringen motiverar omprioriteringarna med att man vill ha en mer effektiv klimat– och miljöpolitik, men inte presenterar några alternativa åtgärder.
 18. Förslagen som utredningen nu presenterar beräknas kosta flera miljarder.
 19. Den här summan som regeringen presenterar räcker till högst 1 300 speciallärare.
 20. Gunnar Strömmer presenterar i dag satsningar motsvarande fem miljarder kronor utsträckt över tre år, ovanpå de budgetsatsningar som lades för ett år sedan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är föreställer en synonym till presenterar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på presenterar

Bild till ordet presenterar

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet presenterar.

Bild med texten presenterar