pressa

Synonymer till pressa

anstränga, forcera, gosa, hetsa, klämma, krama, krysta, nypa, omfamning, pådyvla, strypa, trycka på, tvinga, tynga

Motsatsord till pressa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pressa.

Vad betyder pressa?

 1. trycker (ihop)
 2. stryker 
 3. applicera en stor kraft mot en yta, kanske för att försöka göra ytan mer jämn eller för att trycka ihop föremålet som ytan omsluter
 4. stressa en annan person genom att tjata på henne eller på annat sätt, med psykologiska metoder, försöka få henne att besluta sig för något, ofta på ett sätt som gör att hon mår dåligt

Exempel på hur pressa kan användas

 1. hon pressade citronen
 2. han pressade ner fötterna i skorna
 3. han pressar själv sina byxor

Exempel på hur pressa används i svenska tidningar

 1. Samtidigt pressas också verksamheten på den här sidan Öresund.
 2. I en ohelig allians mellan Vänsterpartiet och Moderaterna pågår samtal om att pressa regeringen på mer pengar till välfärden.
 3. Men i dag tycker jag ändå att det är ett helt annat lag som står på banan mot Norge som vi ändå pressar på slutet, säger mittsexan Andreas Nilsson.
 4. Men det är en pressad och konkurrensutsatt marknad med tunna marginaler.
 5. Då handlade rubrikerna snarare om hur Iran pressades att vika ner sig, hur Iran föll i en amerikansk fälla eller kanske var personen som skötte luftvärnet egentligen rekryterad av USA.
 6. Enligt vissa rapporter har naturkatastrofen pressat koalan till utrotningens rand, men även om vissa bestånd lokalt nästan har utraderats stämmer det inte för Australien som helhet.
 7. Om marken expanderar runt vulkanen kan det vara ett tecken på att magma, gas eller vätska pressar sig mot markytan, något som i sin tur talar om att utbrottet kommer att fortsätta och kanske intensifieras.
 8. Men det var Red Wings som tog ledningen i powerplay i den andra perioden, och pressade på för 2–0 kort därpå.
 9. I riksrättsprocessen har andra vittnen gjort gällande att Donald Trump såg Yovanovitch som ett hinder i försöken att pressa Ukraina att starta en offentlig utredning av Joe Biden.
 10. Han säger även att flygbolagen är intresserade av att Boeing kan konkurrera med Airbus, för att pressa priserna, samtidigt som de gärna håller sig till en tillverkare.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av pressa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är trycka på en synonym till pressa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.