Synonymer till pressad

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pressad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till pressad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till pressad.

Vad är motsatsen till pressad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pressad.

Vad betyder pressad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av pressad.

Hur kan ordet pressad användas?

Det saknas exempel på hur pressad kan användas.

Hur används ordet pressad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet pressad används i vanlig text.

 1. Trafikregionrådet Anton Fendert (MP) hänvisar till en hårt pressad ekonomi medan oppositionens Kristoffer Tamsons (M) menar att styret borde höja SL–priserna istället.
 2. Militären avsatte 2019 diktatorn Omar al–Bashir, när denne var pressad av omfattande protester i landet där befolkningen hade tröttnat på hans styre.
 3. Militären avsatte 2019 diktatorn Omar al–Bashir, när denne var pressad av omfattande protester i landet där befolkningen tröttnat på hans styre.
 4. – Om en medarbetare är modig nog att säga ifrån får den kanske höra att chefen i fråga är väldigt stressad och pressad att uppfylla olika krav eller mål.
 5. DN träffar henne på Fittja bibliotek i södra Stockholm, och det är en samlad men pressad politiker som vill förklara vad hon ser som upprinnelsen till att hon hamnat i kylan.
 6. Erdogan är pressad av katastrofen och det nära förestående valet.
 7. Parallellt har organisationen dessutom varit pressad av turbulensen inom polisledningen där en internutredning bland annat slagit fast att det förekommit jäv inom ledningen.
 8. Även fackförbundet Vision, med många medlemmar i socialtjänsten, välkomnar regeringens förslag men säger att arbetssituationen för socialtjänstens medarbetare är mycket pressad, också på grund av hårt tryck och bristande resurser.
 9. Flickan är pressad från alla håll, av myndigheterna, av knarklangaren som de säljer droger åt, av flyktingsmugglarna som vill ha mer pengar.
 10. Men hela flygbranschen är hårt pressad av bland annat klimatdebatten och fortsatta efterdyningar av pandemin.
 11. Tottenham befinner sig i en pressad situation där man måste börja vinna om inte Champions League–platsen ska rinna klubben ur händerna.
 12. Han uppfattade att tiden var kommen för honom att begå ett terrordåd då det var valår och han kände sig pressad att agera.
 13. Tidöavtalets många påbud om strängare straff som ska sätta fler i fängelse ökar trycket på en redan hårt pressad kriminalvård.
 14. Efter gårdagens tunga avhopp kommer en hårt pressad Boris Johnson ställas till svars för sina ageranden.
 15. Säs medger bristerna och hänvisar till en pressad arbetssituation och att berörda läkare har fått kompetensutveckling inom neurologi.
 16. Beslutet grundades på att hästen inte skadades, att händelseförloppet var kort och för att Schleu befann sig i en fysisk och psykiskt pressad situation.
 17. Deras arbete har på samma gång förenklat vardagen för en pressad målgrupp, utmanat rådande ordning och startat en debatt som väckt uppmärksamhet långt utanför landets gränser.
 18. På Hvidovre hospital utanför Köpenhamn vården hårt pressad med ständiga överbeläggningar, uppger överläkaren Thomas Benfield för TV2/Lorry.
 19. Det är en pressad och mycket hårt arbetande Melinda ­Jacobs som möter Dagens ETC i förlagets lokaler i centrala Stockholm.
 20. President Joe Biden, som är hårt pressad av vad som skett i Afghanistan, rusande covid–19–smitta och naturkatastrofer, anser att den nya lagen i Texas står i strid med konstitutionen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på pressad

Bild till ordet pressad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet pressad.

Bild med texten pressad