Synonymer till pressekreterare

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pressekreterare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till pressekreterare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till pressekreterare.

Vad är motsatsen till pressekreterare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pressekreterare.

Vad betyder pressekreterare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av pressekreterare.

Hur kan ordet pressekreterare användas?

Det saknas exempel på hur pressekreterare kan användas.

Hur används ordet pressekreterare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet pressekreterare används i vanlig text.

 1. Finansministerns pressekreterare och Aftonbladets ledarsida har båda ställt frågan när den andra sidans anhängare stormar riksdagen.
 2. – Alla som önskar plats på flyget ska ta med norskt pass eller uppehållstillstånd och komma till flygplatsen senast klockan 03 lokal tid, säger departementets pressekreterare Ragnhild Håland Simenstad till NTB.
 3. Joe Bidens pressekreterare har uppgett för CNN att den nuvarande presidenten kommer att följa nyheterna kring rättegången men att det inte är hans primära fokus.
 4. – Nu har alla fått strömmen tillbaka, säger Heidi Stenström, pressekreterare på Vattenfall, som äger det överliggande nätet där felet fanns, strax efter klockan 21.
 5. Enkäten skickades till partiernas pressekreterare och har sedan besvarats av pressekreterare eller av rättspolitiska talespersoner.
 6. Varg Gyllander, rikspolischefens pressekreterare och tidigare polisens presschef, vill inte uttala sig om de enskilda fallen, men säger att det är positivt med juridiska klargöranden i frågor som kan vara komplicerade.
 7. Enligt försvarsministerns pressekreterare Johan Hjelmstrand har mötet endast skjutits upp och ett nytt datum ska fastställas, något sådant finns dock ännu inte.
 8. Till Dagens ETC skriver Parisa Liljestrands pressekreterare Caroline Opsahl att ”den tidigare regeringen satte ett stoppdatum i år för den satsningen.
 9. ”De här personerna vill tyvärr använda Hédi Frieds namn som slagträ i en politisk debatt” skriver Ulf Kristerssons pressekreterare Helena Walentowicz i ett sms till SVT Nyheter.
 10. – Man lyckades avvärja attacken och webbplatsen var snabbt uppe igen, säger Guna Graufelds, pressekreterare på Försvarsmakten.
 11. – Vi skriver som vi gör nu eftersom det redan har beslutats om tester, säger pressekreteraren Ruben Malmström.
 12. ”Malusen behålls oförändrad och bidrar fortsatt till styrning mot elbilar”, skriver Niki Westerberg, pressekreterare på näringsdepartementet, i ett sms till TT.
 13. ”När det gäller vårt operativa arbete är det inget vi kan gå in på då det omfattas av sekretess”, skriver pressekreterare Gabriel Wernstedt.
 14. ”Premiärminister Yair Lapid har gratulerat oppositionsledare Benjamin Netanyahu till hans valseger, och meddelat honom att han (Lapid) har instruerat hela sitt kontor att förbereda för ett maktöverlämnande”, skriver Lapids pressekreterare i ett uttalande.
 15. "Premiärminister Yair Lapid har gratulerat oppositionsledare Benjamin Netanyahu till hans valseger, och meddelat honom att han (Lapid) har instruerat hela sitt kontor att förbereda för ett maktöverlämnande", skriver Lapids pressekreterare i ett uttalande.
 16. Therese Knapp, pressekreterare på Coop, säger att Coop inte arbetar med en central strategi för alla butiker utan att varje butik arbetar utifrån sina förutsättningar.
 17. Det här tillhör inte våra vanliga arbetsuppgifter, men vi är glada att kunna bidra med vår utrustning och expertis, säger Michaela Linderoth, pressekreterare på Tullverket.
 18. – Personalen har skickats hem och arbetar vidare hemifrån, säger Nina Brevinge, pressekreterare Arbetsförmedlingen.
 19. Sergij Nikiforov, pressekreterare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, säger i en intervju med BBC att det ser ut som krigsbrott.
 20. Vi har haft svensk personal på den här anläggningen, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare på Försvarsmakten, till tidningen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hur mycket tjänar en pressekreterare?

På HurMycketTjanar.se kan du se hur mycket man tjänar som pressekreterare. Du hittar all tänkbar lönestatistik som medellön, lönespridning beroende på region, sektor och kön, löenutveckling med mera.

Bild till ordet pressekreterare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet pressekreterare.

Bild med texten pressekreterare