Synonymer till prestanda

Vi känner till 2 synonymer till prestanda. Ordet prestanda är en synonym till prestationsförmåga och kapacitet och kan bland annat beskrivas som ”det som kan presteras (av en maskin), prestationsförmåga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av prestanda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till prestanda

 1. kapacitet
 2. prestationsförmåga

Vad är motsatsen till prestanda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till prestanda.

Vad betyder prestanda?

 1. det som kan presteras (av en maskin), prestationsförmåga
 2. kapacitet att utföra

Hur böjs prestanda?

 1. prestanda
 2. prestandan
 3. prestandans
 4. prestandas

Hur kan ordet prestanda användas?

Följande exempelmeningar visar hur prestanda kan användas.

 1. bilen har goda prestanda, särskilt snabb acceleration
 2. en dator med fina prestanda

Hur används ordet prestanda i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet prestanda används i vanlig text.

 1. Drivkällan är en synkron permanentmagnetsmotor (PMSM), men vad den har för prestanda är oklart.
 2. Här erbjuds prestanda och teknik, med en prislapp som få ens hade kunnat förknippa den koreanska tillverkaren med för tio år sedan.
 3. Lucids helhetsstrategi sparade tid och pengar genom att föregripa utmaningar, och effekten på fordonets prestanda och säljbarhet är tydlig.
 4. Men tillverkarna jagar prestanda och det pågår flera utvecklingsspår.
 5. Olika snabbtest kan ha olika prestanda, men sedan spelar det alltså roll vem som utför testet.
 6. Tanken har funnits tidigare, men det har varit svårt att få prestanda.
 7. Så lite ljumma recensioner för den dynamiska prestandan.
 8. Troligtvis kommer Lexus RZ få mer prestanda än så för att kunna hävda sig i konkurrensen med kollegorna i premiumsegmentet.
 9. Företag kommer att gynnas av prestandan hos 5G genom ökad effekt på deras operativa förmåga och möjlighet att ta del av nytt värde från applikationer skapade ovanpå nätverken, säger han.
 10. Manipulationen av motorn är tämligen liten, och sägs ha en minimal påverkan på prestandan.
 11. Precis som i fjol handlar det om ett chip med 5–nanometersteknik, men i år har prestandan i sedvanlig ordning blivit vassare.
 12. Designen är rätt, prestandan enorm och även om vanlig Polestar 2 går att få nog så dynamisk – är det här absolut ett par resor värre.
 13. Samtidigt är frågan om vi är på väg att bygga ett digitalt utanförskap, där bara den som har råd får ta del av den bästa prestandan.
 14. – Nu har vi bett Karolinska universitetslaboratoriet att se över den aktuella gurgelprovtagningens prestanda för att se om detta vore en bättre väg att gå att använda dessa tester än antigentester.
 15. Volkswagen Touareg e–Hybrid och Porsche Cayenne E–Hybrid är nämligen tekniskt sett identiska, byggda på samma plattform, med samma drivlina och samma prestanda.
 16. – Sänker man tempot skulle man kunna använda väsentligt mycket mindre cement utan att tappa prestanda för inomhustillämpningar.
 17. På prestandan märks också att Oneplus sparat in på modellen.
 18. Mercedes är den enda tillverkaren som satsar på diesel–laddhybrider vilket innebär att de kan skryta med bra prestanda även på långresorna.
 19. Nyligen genomförde labbet i Vasa tester i full skala med mycket goda prestanda när drivmedlet bestod till 70 procent av ammoniak.
 20. Batterierna genomgår komplexa tester för att säkerställa hållbarhet och prestanda.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är prestationsförmåga en synonym till prestanda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?