producera

Producera är synonymt med skapa och tillverka och kan bland annat beskrivas som ”tillverkar”. Ordet är motsatsen till förbruka.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av producera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till producera

alstra, fabricera, frambringa, framställa, göra, skapa, tillverka, tillverkar, åstadkomma

Motsatsord till producera

förbruka, konsumera

Vad betyder producera?

 1. tillverkar
 2. framställa, tillverka en produkt

Exempel på hur ordet producera kan användas

 1. företaget producerar vitvaror

Exempel på hur ordet producera används i svenska tidningar

 1. Den traditionella branschen ser det här som ett hot, säger Anna Wallander och syftar då på att de labbodlade diamanterna är billigare att producera och att man därmed kan sänka priserna.
 2. I takt med att kärnkraftverk stängs måste vi säkerställa att det även byggs elproduktion som kan producera när det inte blåser.
 3. Det produceras mest el i norra Sverige, medan det används mest el i söder.
 4. Vi ser ett ökat intresse för trygghet, att producera i närområdet och att samarbeta lokalt.
 5. Produktionsbolaget Fremantle, som producerar Talang, skriver i ett inlägg på Facebook att det var de som krävde Alexander Bards avgång, och inte TV4.
 6. Serien produceras i samarbete mellan Alibaba, Stan Lees produktionsbolag POW Entertainment och Arnold Schwarzeneggers Oak Productions.
 7. Astra–Zeneca har gått ihop med universitetet i Oxford för att utveckla, producera och leverera ett vaccin mot coronaviruset.
 8. En har redan öppnat, ligger i Zoeterwoude utanför Haag och ska producera Beyond Meats burgare och korv.
 9. Avsikten är att mätarna ska göra det enklare för privatpersoner att minska sin energianvändning och börja producera sin egen el.
 10. De intagna kan bland annat producera trälådor som säljs genom Kriminalvårdens varumärke Krimprod.
 11. Dessutom har GP producerat ett antal videos och livesändningar för att hålla hemmasittande läsare sällskap.
 12. Men växte snabbare och producerade mycket mer mjölk.
 13. Den gröna elen ska också producera vätgas, som kan driva de tunga transporterna.
 14. Det innebär att också att öarna skulle producera mer el än de danska hushållen förbrukar och regeringen hoppas att kunna exportera överskottet av miljövänlig el till grannländerna.
 15. Genom att tillskriva kapital en sorts lagliknande nödvändighet gav du intrycket att det inte går att göra mycket för att förändra de institutioner som producerar ojämlikhet bortsett från att beskatta dem.
 16. Idén är att det är våra egna celler som producerar vaccinet.
 17. Scope 2 är indirekta utsläpp som man själv har rådighet över, till exempel hur elen man köper har producerats.
 18. – Det nya normala kan bli en lägre volym än vad vi tidigare producerade, säger Charlie Chesbrough, analytiker vid Cox Automotive, till nyhetsbyrån AFP.
 19. Basinkomst är en annan approach, för då släpper samhället kopplingen till arbete i socialförsäkringssystemet – i stället ska alla få en del av de resurser som produceras.
 20. Och ju mer automatiserad man blir, desto mer intressant blir det att producera lokalt.
 21. Förhållandet mellan inflation och antalet mynt på marknaden ändras var tionde minut då nya mynt produceras som blockersättning.
 22. För 20 år sedan uppdagades det att Daewoo, Sydkoreas näst största bolag och då en av världens största bolag som producerade bilar, tv–apparater, traktorer, fartyg och tunnelbanor, hade gömt enorma skulder.
Ordet producera uppdaterades 2020-06-28.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till producera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skapa en synonym till producera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är förbruka motsatsen till producera.