Synonymer till profilera

Vi känner till 7 synonymer till profilera. Ordet profilera är en synonym till sticka ut och utmejsla och kan bland annat beskrivas som ”avbilda från sidan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av profilera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till profilera

 1. avskilja sig
 2. fokusera
 3. inrikta
 4. markera
 5. märka
 6. sticka ut
 7. utmejsla

Vad är motsatsen till profilera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till profilera.

Vad betyder profilera?

 1. avbilda från sidan
 2. framtona sig

Hur kan ordet profilera användas?

Det saknas exempel på hur profilera kan användas.

Hur används ordet profilera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet profilera används i vanlig text.

 1. ”Städgate” är ideologiskt besvärande för Magdalena Andersson, som profilerat sig i frågan om medborgarnas egna ansvar för att motarbeta svartarbete, menar två statsvetare som DN har talat med.
 2. Det tidigare polisbefälet Adams, 61, tillhör liksom företrädaren Bill de Blasio Demokratiska partiet men har profilerat sig som mer företagsvänlig.
 3. På den nya plattformen Youtube hade någon lagt upp en vädjan till riksdagens mest profilerade liberaler om att rösta nej till lagen – bland annat stjärnskottet Annie Johansson.
 4. Föräldrar till barn som sköts ihjäl på lågstadieskolan Sandy Hook i Connecticut, USA, vinner ett förtalsmål mot en av landets mest profilerade konspirationsteoretiker.
 5. Gängkriminalitet och dödsskjutningar väntas bli en av de stora frågorna i nästa års val och de politiska partierna profilerar sig.
 6. Hon är den enda av de tre mest profilerade ledarna av massprotesterna som fortfarande finns i landet.
 7. De senaste åren har han profilerat sig som ”Kanna_pa”–kontot på Instagram med över 11 000 följare.
 8. Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor där samhällets digitalisering och hållbarhet står i fokus.
 9. Vann Kockarnas kamp i TV4 2017 och är en av Sveriges mest profilerade tv–kockar.
 10. Sedan har Annie Lööf profilerat sig som en slags huvudmotståndare till Jimmie Åkesson.
 11. Hon ställer upp i kommunalvalet i Sankt Petersburg och profilerar sig uttryckligen som motståndare till Putinpartiet Enade Ryssland.
 12. – Det är förvånande att M, som profilerar sig som oppositionsrösten inom den borgerliga klimatpolitiken, röstar som de gör.
 13. Och i 25 år har Bernhagen nu varit en av kanalens mest profilerade sportmedarbetare.
 14. Biden vill profilera sig som en person som kan ena landet, och lovade att försöka att vara en ledare för hela folket, inte bara sina anhängare.
 15. Partiet ser det uppenbarligen som ett sätt att profilera sig i den blåbruna sörja som numera är högerkanten, där det är svårt att skilja det ena partiets utspel från det andras när det gäller migration och tuffare tag.
 16. Biltillverkare har profilerat sig med att deras filter skyddar personerna i kupén från allergener som pollen – och de skadliga små partiklar som kommer från bilarnas förbränningsmotorer samt däckslitage.
 17. – Jag ser det som ett försök att profilera sig i det här området, och så försöker man göra en höna av en fjäder.
 18. Bollingers första modell lockar inte med en extrem räckvidd utan har profilerat sig mer som ett riktigt offroad–fordon – bland annat med en markfrigång på 51 centimeter.
 19. Även riksdagsledamoten Jens Holm och den profilerade vänsterpartisten Rossana Dinamarca har gett besked om att han inte ställer upp som kandidat.
 20. Som en av partiets mest profilerade politiker har Paula Bieler har pekats ut som en möjlig efterträdare till partiledaren Jimmie Åkesson.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sticka ut en synonym till profilera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på profilera

Bild till ordet profilera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet profilera.

Bild med texten profilera