Synonymer till profilerad

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av profilerad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till profilerad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till profilerad.

Vad är motsatsen till profilerad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till profilerad.

Vad betyder profilerad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av profilerad.

Hur kan ordet profilerad användas?

Det saknas exempel på hur profilerad kan användas.

Hur används ordet profilerad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet profilerad används i vanlig text.

 1. Yamagami skickade kort före mordet ett brev till en icke namngiven man som beskrivs som en profilerad kritiker av Moonrörelsen, rapporterar den japanska nyhetsbyrån Kyodo.
 2. Levi Strauss har backat drygt sju procent senaste månaden, amerikanska klädkedjan GAP lika mycket medan Hanes, profilerad mot just t–shirts i bomull, rasat nästan 13 procent.
 3. När dörrarna stängs är han en profilerad och erfaren advokat i staden.
 4. Demker säger att det också kan ligga Nooshi Dadgostar i fatet att hon inte är en profilerad utomparlamentariker.
 5. Den senare, som är profilerad i säkerhetspolitiska frågor, erbjuds att intervjua den ukrainska människorättsaktivisten Olga Skripnuk som ska besöka en UD–arrangerad konferens.
 6. På UD finns misstankar om att en främmande makt avlyssnat och varit delaktig i ett försök att misskreditera en svensk journalist som är profilerad i säkerhetspolitiska frågor, erfar DN.
 7. Vinst i välfärden fortsätter också att vara en profilerad Di–fråga.
 8. Riksdagsledamoten Rossana Dinamarca, en profilerad antirasist och feminist, meddelade nyligen att hon inte ställer upp till omval.
 9. En profilerad nätaktör i kretsen kring biometriföretagen Fingerprint Cards döms av Stockholms tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter på 150 000 kronor för försök till kursmanipulation, skriver Dagens Industri.
 10. Han blev en profilerad rättsläkare, hon arkitekt, de kom till Sverige tillsammans med sina två små döttrar i slutet av 1960–talet, som arbetskraftsinvandrare från Jugoslavien – men inte bara.
 11. Inte sällan har förövaren varit en uppburen, hyllad och profilerad man, många år äldre och mer erfaren än de vikarier och nyanställda han så obekymrat trakasserat.
 12. Modellen Blur R1 HD, som började levereras förra månaden, beskrivs av Bloomberg som en tydligt profilerad lågpristelefon med medioker batteritid, och med en kamera och ett högtalarsystem som inte direkt ligger i framkant teknologiskt.
 13. Tänk om en enda profilerad spelare riktar sig direkt till fansen och säger att den som köper sex utesluts från fotbollens gemenskap, skriver Andreas Gustavsson.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet profilerad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet profilerad.

Bild med texten profilerad