Synonymer till profit

Nedsättande, undvik att använda.

Vi känner till 6 synonymer till profit. Ordet profit är en synonym till vinning och vinst och kan bland annat beskrivas som ”vinst”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av profit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till profit

 1. avkastning
 2. förtjänst
 3. intäkt
 4. utdelning
 5. vinning
 6. vinst

Vilka ord betyder nästan samma sak som profit?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till profit. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. fördel

Vad är motsatsen till profit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till profit.

Vad betyder profit?

 1. vinst
 2. förtjänst

Hur kan ordet profit användas?

Det saknas exempel på hur profit kan användas.

Hur används ordet profit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet profit används i vanlig text.

 1. Skulle dom bli tvungna att sluta spruta ­gifter, sprida klimatskadligt konstgödsel (samt också förstås sluta plåga kycklingar och grisar för alla som vill känna sej som toppredatorer och käka bacon) skulle deras profit sjunka.
 2. Nu yrkar han på att sammanlagt fyra miljoner kronor av de åtalades tillgångar ska förverkas, då det anses vara profit från brott.
 3. Sverige är ett stelopererat leende, ett influencerland där man skriver och verkar enkom för profit, skriver journalisten och kritikern Carl Reinholdtzon Belfrage.
 4. Ett snabbt överslag visar att profiten blir mycket högre på havremjölk än på komjölk.
 5. Trots det så fortsatte de att försöka uppfylla varenda liten regel de fick kastade på sig och lutade sig samtidigt mot att de var en förening som bara ordnade konserter i slutna sällskap och utan profit.
 6. Det är i en intervju som Renault–Nissan–Mitsubishis chef Carlos Ghosn framhåller att man har gått från investeringsfas och etableringsfas – till en där man faktiskt får profit.
 7. "Utredningen i det här fallet visar återigen hur de samvetslösa smugglarna endast bryr sig om profit", säger Jörg Baumbach, polischef i staden Pirna, i ett uttalande.
 8. Därefter, i sitt numera klassiska tacktal, delade pristagaren ut en bredsida till bokbranschen, som hon kritiserade för att fokusera för mycket på profit och för lite på litteratur som konst– och kulturform, vilket i längden hotar det fria samhället.
 9. Just plantagerna för sockerrörsodling var den stora lockelsen om stora profiter för spanjorer, engelsmän, fransmän och holländare under den koloniala eran.
 10. ”L’utilità dell’inutile” har mötts av översvallande lovord, översatts till en rad språk och blivit en bästsäljare, vilket tyder på att fler än han har fått nog av det kortsiktiga nyttotänkandets och profitens diktatur.
 11. I Michael Moores kölvatten har kritiken av profiten blivit film, underhållande, spektakulär dokumentärfilm.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vinning en synonym till profit. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på profit

Bild till ordet profit

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet profit.

Bild med texten profit