Synonymer till profitera

Vi känner till en synonym till profitera. Ordet profitera är synonymt med dra nytta av och kan bland annat beskrivas som ”skaffar sig vinst  eller fördel (ofta på ett tvivelaktigt sätt)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av profitera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till profitera

 1. dra nytta av

Vad är motsatsen till profitera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till profitera.

Vad betyder profitera?

 1. skaffar sig vinst  eller fördel (ofta på ett tvivelaktigt sätt)
 2. (som partikelverb: profitera på) dra nytta av

Hur kan ordet profitera användas?

Följande exempelmeningar visar hur profitera kan användas.

 1. ett företag som profiterar på krig

Hur används ordet profitera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet profitera används i vanlig text.

 1. Feminism innebär inte längre ett självklart motstånd mot dem som profiterar på vår underordning.
 2. Man blir visserligen inte bättre arbetskraft och kassako åt diverse utsugare som vill profitera på ens tid, men man blir en tydligare människa, ovillig att ingå i manipulativa tystnadskulturer och osugen på att visa upp livslögner och fasader.
 3. Extremistiska jihadistgrupper har profiterat på kaoset och vuxit sig starka, även om den som kallar sig Islamiska staten (IS) tryckts tillbaka av en omfattande offensiv.
 4. – Engelsmännen skulle aldrig acceptera att han profiterar på sin kungliga bakgrund.
 5. I Sverige är det SD som profiterat på dessa vanföreställningar.
 6. Att prostitution är ett fenomen som helt utgår ifrån den ena partens sexualitet mörkas ut och gränserna mellan den som profiterar eller köper och den som säljer suddas ut till förmån för ett gemensamt ”stigma”.
 7. Filmmakarna har anklagats för allt från att profitera på mordet på en 15–åring i Malmö till att ha bytt ut en kioskägare med invandrarbakgrund mot en skådespelare med ett mer typiskt svenskt utseende.
 8. Att du sätter dig på ett plan betyder således inte att ditt privata utsläppskonto slår i taket – det är den som profiterar på flygning som är problemet.
 9. Extremistiska jihadistgrupper har profiterat på kaoset och vuxit sig starka, även om den som kallar sig Islamiska staten (IS) har tryckts tillbaka av en omfattande offensiv.
 10. Extrema jihadistgrupper har profiterat på kaoset och vuxit sig starka, även om Islamiska staten i princip har krossats i en stor offensiv.
 11. I och med att jag skriver mest om upplevelser som rör de marginaliserade grupper jag tillhör är de gemensamma och det känns som att jag profiterar på det.
 12. Saxo anklagades för att vilja profitera på Walls död utan en tanke på hennes anhöriga.
 13. Extrema jihadistgrupper har profiterat på kaoset och vuxit sig starka, även om Islamiska staten i princip har krossats av en stor offensiv.
 14. I tidigare stormaktskonflikter hade Storbritannien profiterat på att Frankrike och dess allierade varit uppbundna av krigen på den europeiska kontinenten och inte kunnat satsa helhjärtat på kolonierna och havet.
 15. Vi kan konstatera att barn riskerar att fara illa på grund av alarmistisk medierapportering kring digital teknik, då deras intressen svartmålas av folk som vill profitera på föräldrars oro.
 16. Säkerhetsföretaget Checkpoint rapporterar nämligen om hur hackerfirman bakom det skadliga Cerber–programmet profiterar från sina samarbetspartners attacker.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dra nytta av en synonym till profitera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på profitera

Bild till ordet profitera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet profitera.

Bild med texten profitera