Synonymer till program

Vi känner till 14 synonymer till program. Ordet program är en synonym till schema och tidsschema och kan bland annat beskrivas som ”plan eller översikt över hur något ska genomföras”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av program samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till program

 1. agenda
 2. avsnitt
 3. budget
 4. dagordning
 5. datorprogram
 6. gränssnitt
 7. idé
 8. kod
 9. nyhet
 10. projekt
 11. schema
 12. serie
 13. show
 14. tidsschema

Vad är motsatsen till program?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till program.

Vad betyder program?

 1. plan eller översikt över hur något ska genomföras
 2. enskild sändning i radio eller tv
 3. instruktion för en dator
 4. inriktning av utbildning (särskilt på gymnasiet och universitetet)
 5. lista med tidpunkter eller aktiviteter (som ska följas), exempelvis en plan, ett schema, ett manus eller agenda
 6. (data) datorprogram, arbetsplan för en dator
 7. (media) (kortare) avsnitt i en radio- eller TV-kanal med ett definierat innehåll som följer ett manus
 8. (om förhållanden efter mitten av 1990-talet) utbildning på gymnasieskola som följer en fastslagen plan; linje

Hur böjs program?

 1. program
 2. programmen
 3. programmens
 4. programmet
 5. programmets
 6. programs

Hur kan ordet program användas?

Följande exempelmeningar visar hur program kan användas.

 1. de flesta teaterbesökarna köpte ett program
 2. socialdemokraternas program för jämställdhet
 3. ett program om Indien
 4. det naturvetenskapliga programmet

Hur används ordet program i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet program används i vanlig text.

 1. Utöver detta har festivalen självmant valt att banta programmet, begränsa antalet biljetter och ökat pauserna mellan visningarna för att undvika köbildning.
 2. Hela utgångspunkten för programmet är ju att allt fler gör det här, det är kreti och pleti, säger Erik Galli.
 3. Litteratur­festivalen Littfest i Umeå fick stöd genom programmet Kreativa Europa.
 4. – Jag kommer nu att avboka allt program jag hade för i dag och på självständighetsdagen, säger justitieminister Anna–Maja Henriksson från Svenska folkpartiet i Finland (SFP) till tidningen.
 5. Nu är det dags för Qatars myndigheter att vara djärva och fullt ut omfamna sitt program för arbetsreformer, säger Mark Dummett, Amnesty Internationals chef för globala frågor.
 6. Andra hinder som Enisa tar upp är språkrelaterade (en ännu större del engelskspråkiga program skulle ge fördelar), avgifter (71 procent av programmen kräver avgifter för att registrera sig).
 7. På listan uppmanas även kvinnliga journalister bära hijab och kanaler ska inte sända program som avbildar profeten Mohammed eller andra heliga figurer.
 8. De kan dels hjälpa till med akutboenden för utländska kvinnor som vill återvända till sitt hemland och dels boenden för kvinnor som vill stanna och genomgå deras ett år långa program för att komma ut ur prostitutionen.
 9. Han fick då ett timslångt program på bra sändningstid i tv–kanalen Cnews, som är en slags fransk motsvarighet till amerikanska Fox News.
 10. Det nationella program för suicidprevention som funnits sedan 2008 anses för allmänt hållen.
 11. Google planerar sedan för att utöka programmet baserat på gensvaret från deltagare.
 12. – I de 1,5 program jag lyssnade på uttrycktes inte högerextrema åsikter, jag kände som sagt inte till kopplingarna till högerextremism.
 13. Apple vill gärna lyfta fram vilken betydelse 120 Hz–skärmarna kan få för program som kräver snabb respons vid inmatning, som spel eller teckningsappar.
 14. Det budskapet kom från Centerpartiets stämma, som på lördagen klubbade ett program med föreslagna vårdreformer.
 15. I en intern utredning från tidigare i år skriver Polisens dataskyddsombud att det är olämpligt för myndigheten att medverka i program som "riskerar att kränka utsatta personers skydd för den personliga integriteten".
 16. I en tidigare intervju med Reuters har säkerhetsforskare vid Palo Alto Networks berättat att de kunnat bryta sig ur Azures brett använda system för containrar som används för att lagra program för användarna.
 17. Riksmötets öppnande har också anpassats, bland annat har minglet och den stora konserten på kvällen strukits ur programmet.
 18. – Det är väldigt många som arbetar informellt för militären och som försöker få hjälp från våra program för att ta reda på vem som står bakom operationerna, säger Yaza.
 19. Pengar kan sökas för investeringar som påbörjats efter det att Sverige har skickat in ansökan till EU–kommissionen om att få programmet godkänt.
 20. På sin hemsida uppmanade Psykologförbundet att Sveriges Radio skulle byta namn på programmet – och nu har de fått sin vilja igenom.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är schema en synonym till program. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.