Synonymer till programchef

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av programchef samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till programchef

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till programchef.

Vad är motsatsen till programchef?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till programchef.

Vad betyder programchef?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av programchef.

Hur kan ordet programchef användas?

Det saknas exempel på hur programchef kan användas.

Hur används ordet programchef i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet programchef används i vanlig text.

 1. Anna Croneman är programchef på SVT Drama.
 2. Talibanerna kör omkring i militärfordon som tillhört försvaret med sin flagga på taket, säger Khalid Fahim som är programchef för Svenska Afghanistankommittén i Kabul.
 3. Men Emma är en erfaren skådespelare som jag är säker på kommer klara att fylla rollen galant, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama.
 4. Redaktionen tar starkt avstånd från hans tidigare uttalanden som strider mot allt vad vi står för, säger Christina Hill, programchef SVT Göteborg, till Aftonbladet.
 5. Men enligt Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1", ligger ansvaret för teckenspråkstolkning och transkribering inte på programmet – utan på Sveriges Radio.
 6. Mia Lindqvist, programchef på TV4, skriver i ett sms till Aftonbladet att Bards tweet väckte ”krav och reaktioner från många håll”.
 7. – Vem skulle inte vara intresserad av det, säger Ted Sarandos, som är programchef på Netflix till The Guardian.
 8. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef SVT.
 9. – Vi ser fram emot att fira hennes unika gärning för svensk musik, säger Christina Hill, programchef på SVT i ett pressmeddelande.
 10. De tycker att det här är spännande och utmanande, säger Eva Landahl, programchef på SVT och ansvarig för valbevakningen, till SVT Nyheter.
 11. Jag kan inte tänka mig ett större namn att få på årets festivalaffisch och jag började nästan gråta när jag till slut fick bokningen bekräftad, säger Roskildefestivalens programchef Anders Wahrén i ett pressmeddelande.
 12. – Att allt fler testar sig kan inte helt förklara trenden, säger Rebecca Guy, programchef på The Kirby Institute for Infection and Immunity in Society, som sammanställer rapporten, till CNN.
 13. – Dagens omröstning av IUCN är första gången som ett större världsorgan har uppmanat alla länder i världen att stänga sina lagliga marknader för elfenben, säger Andrew Wetzler, biträdande programchef vid naturskyddsorganisationen NRDC.
 14. Det engagerar lyssnarna när viktig kunskap presenteras i ett format som är lite mer lustfyllt, säger Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1".
 15. Det engagerar lyssnarna när viktig kunskap presenteras i ett format som är lite mer lustfyllt, säger Bibi Rödöö, programchef för ”Sommar i P1”.
 16. De kan ta emot färre och färre patienter och bara erbjuda rudimentär vård, säger programchef Widney Brown till TT.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet programchef

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet programchef.

Bild med texten programchef