promille

Synonymer till promille

tusendel

Motsatsord till promille

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till promille.

Vad betyder promille?

 1. tusendel
 2. tusendel (betecknas ‰)

Exempel på hur promille kan användas

 1. han hade 0,8 promille sprit i blodet och dömdes för rattfylleri

Exempel på hur promille används i svenska tidningar

 1. Fortfarande ett väldigt högt tal, men ändå bara 0,2 promille av det antal som låg på sista schackrutan när basen var 2.
 2. År 2018 var det totalt knappt 6 000 personer, 6 promille av befolkningen, som hade någon könsdysforidiagnos i Sverige.
 3. Det leder bara till att utsläppen endast minskar här i Sverige, ett land som står för en promille av de globala utsläppen, säger John Hassler.
 4. – De kan skicka ut en miljon mejl, så bedragarna vet att även om det inte är så många som går på det så räcker det att bara en promille nappar för att det ska bli stora inkomster för de kriminella, säger Olsson.
 5. När kustbevakning och polis konfronterat mannen och tagit prover visade det sig att han hade 1,98 promilles alkoholkoncentration i blodet.
 6. Den promille av personer som hittar på kriminella aktiviteter får enorm uppmärksamhet och får en annan att tappa tron på mänskligheten.
 7. En promille av Facebook–följarna kommer från Sverige, medan Indien är det största landet.
 8. Vi orsakar ändå bara cirka 1 promille av världens utsläpp.
 9. En man i 50–årsåldern åtalas för grovt rattfylleri sedan han påträffats vid sin dikeskörda bil med 3,7 promille alkohol i blodet, rapporterar Hela Hälsingland.
 10. Men trots att Damkronorna konsekvent tävlat om medaljer i stora mästerskap har de ändå fått kämpa för att nå en promille av samma status som de svenska herrspelarna åtnjuter.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av promille

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tusendel en synonym till promille. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.