prominent

Synonymer till prominent

ansedd, bemärkt, framstående

Motsatsord till prominent

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till prominent.

Vad betyder prominent?

 1. framstående
 2. avledning till adjektivet prominent

Exempel på hur prominent kan användas

 1. en prominent gäst

Exempel på hur prominent används i svenska tidningar

 1. När servisen ställts fram, som har använts sedan 1991, kommer totalt 190 personer vara redo att servera de prominenta gästerna.
 2. Utöver att klara av den energiekonomiska körstil som kallas för hyperdriving plockade Piccard under resan upp prominenta passagerare som skulle ge glans åt rekordförsöket, bland annat ärkehertigen av Luxemburg.
 3. I dag har hon prominenta vänner och tunga uppdrag, och med detta makt att påverka.
 4. Jag glömmer aldrig när vår prorektor Stanislaw Wohl, prominent regissör och officer i Polska Armén under kriget, plötsligt reste sig upp och bad om mikrofon och bandspelare.
 5. – Kära barn, utbrast hon innan hon fortsatte och tilltalade drottningen och kronprinsessan och övriga prominenta gäster.
 6. Kerstin Hallert, journalist och under flera decennier prominent tv–kritiker, bor i Paris sedan 90–talet, men följer noga vad som händer i svenskt kulturliv.
 7. Ett 20–tal prominenta konservativa förklarade där varför de var emot Trumps kandidatur.
 8. Det är S, MP och V som haft de mest prominenta politikerna eller före dettta politiker som beskyllts för kränkningar av kvinnor.
 9. För tre år sedan kom Jaron Laniers bok ”Who owns the future?” Den prominente framtidsfilosofen skriver där om hur marknadsliberalismen misslyckats hantera de möjligheter som datoriseringen innebär.
 10. Bästsäljande flygplats­litteratur skrivs nästan alltid av män som är prominenta entreprenörer, journalister och trendsättare.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av prominent

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ansedd en synonym till prominent. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.