prominent

Prominent är synonymt med ansedd och bemärkt och kan bland annat beskrivas som ”framstående”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av prominent och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till prominent

ansedd, bemärkt, framstående

Motsatsord till prominent

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till prominent.

Vad betyder prominent?

 1. framstående
 2. avledning till adjektivet prominent

Böjningar av prominent

 1. prominent
 2. prominenta
 3. prominentare
 4. prominentast
 5. prominentaste
 6. prominente

Exempel på hur ordet prominent kan användas

 1. en prominent gäst

Exempel på hur ordet prominent används i svenska tidningar

 1. Kinas nyinförda kontroversiella lagstiftning, som bland annat innebär att stöttande av självständighet för Hongkong kan leda till livstids fängelse, har redan tystat flera av Hongkongs mest prominenta demokrati–profiler.
 2. På den europeiska kontinenten utvecklades caféerna på 1800– och 1900–talen till prominenta arenor för intellektuella, med kulturmiljöerna i Wien och Paris som framträdande exempel på kaffedrickandets betydelse för litterära och filosofiska samtal.
 3. När servisen ställts fram, som har använts sedan 1991, kommer totalt 190 personer vara redo att servera de prominenta gästerna.
 4. Utöver att klara av den energiekonomiska körstil som kallas för hyperdriving plockade Piccard under resan upp prominenta passagerare som skulle ge glans åt rekordförsöket, bland annat ärkehertigen av Luxemburg.
 5. I dag har hon prominenta vänner och tunga uppdrag, och med detta makt att påverka.
 6. Jag glömmer aldrig när vår prorektor Stanislaw Wohl, prominent regissör och officer i Polska Armén under kriget, plötsligt reste sig upp och bad om mikrofon och bandspelare.
 7. – Kära barn, utbrast hon innan hon fortsatte och tilltalade drottningen och kronprinsessan och övriga prominenta gäster.
 8. Kerstin Hallert, journalist och under flera decennier prominent tv–kritiker, bor i Paris sedan 90–talet, men följer noga vad som händer i svenskt kulturliv.
 9. Ett 20–tal prominenta konservativa förklarade där varför de var emot Trumps kandidatur.
 10. Det är S, MP och V som haft de mest prominenta politikerna eller före dettta politiker som beskyllts för kränkningar av kvinnor.
 11. För tre år sedan kom Jaron Laniers bok ”Who owns the future?” Den prominente framtidsfilosofen skriver där om hur marknadsliberalismen misslyckats hantera de möjligheter som datoriseringen innebär.
 12. Bästsäljande flygplats­litteratur skrivs nästan alltid av män som är prominenta entreprenörer, journalister och trendsättare.
 13. När han i början av 2000–talet var vd för lastbilstillverkaren Volvo brukade det dimpa ned middagsinbjudningar hos prominenta personer med avsändare Leif Johansson.
 14. Redan under första halvåret har vi öppnat fem nya hotell, varav två prominenta hotell i Stockholm, där det ena hotellet även innebar lansering av vårt första signaturhotell – Haymarket by Scandic.
 15. Till en början var det mest borgmästaren och andra prominenta personer i tidningen.
 16. Det är hårda ord som riktas mot republikanernas presidentkandidat i det öppna brev som undertecknats av inte mindre än 50 prominenta säkerhetspolitiska experter från partiets egna led.
 17. En av de mest prominenta undertecknarna är Michael Hayden som varit chef för både CIA och NSA.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till prominent är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ansedd en synonym till prominent. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?