Synonymer till psykiater

Vi känner till 2 synonymer till psykiater. Ordet psykiater är en synonym till psykoanalytiker och psykiatriker och kan bland annat beskrivas som ”läkare för psykiska sjukdomar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av psykiater samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till psykiater

 1. psykiatriker
 2. psykoanalytiker

Vad är motsatsen till psykiater?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till psykiater.

Vad betyder psykiater?

 1. läkare för psykiska sjukdomar
 2. läkare som behandlar psykiska åkommor

Hur kan ordet psykiater användas?

Det saknas exempel på hur psykiater kan användas.

Hur används ordet psykiater i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet psykiater används i vanlig text.

 1. En karnevalanställd med manipulativa egenskaper inleder en relation med en kvinnlig psykiater som har ännu farligare sidor.
 2. Fick diagnos utan att psykiater medverkade.
 3. Vad gör en om allt känns meningslöst? Vad innebär det egentligen att vara människa? Vad är viktigt i livet? Dessa frågor försökte den österrikiska psykiatern och neurologen Viktor E.
 4. Nätläkaren följer inte upp effekt och eventuella biverkningar av den fortsatta behandlingen, och det leder inte till patientsäker vård säger psykiatern Mats Ek till DN.
 5. ”Det behövs en tydlighet”, säger psykiatern Camilla Starck.
 6. Det här en hjärnsjukdom man inte kan klandra patienten för”, säger Markus Heilig, psykiater och beroendeforskare vid Linköpings universitet.
 7. Föreligger misstanke om sjukdom måste psykiater konsulteras.
 8. Bland de gripna fanns bland andra psykiatern Madeha al–Ajroush, som är en av veteranerna i kampen för att häva Saudiarabiens förbud mot kvinnliga bilförare.
 9. Enligt Ing–Marie Wieselgren, psykiater och samordnare för psykiatrifrågor på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, handlar kanske halva verksamheten om sådana utredningar.
 10. Hon träffar psykiatern och deckarförfattaren Åsa Nilsonne för att få råd, testar akroyoga då man yogar i luften, sjunger i kör och gör en cykelutflykt med gamla tanter.
 11. Ingen kan som Sveriges mest folkkäre psykiater förklara hur våra hjärnor får oss att sitta trollbundna vid våra mobiler flera timmar varje dag.
 12. Agronin, en geriatrisk psykiater vid Miami Jewish Home, vars decennier av att vårda de gamla har lärt honom att det är möjligt att behålla mening i livet även när man står inför försämrad mental och fysisk förmåga, och begränsat deltagande i aktiviteter.
 13. Om han lyssnat först till sin mor och sedan till min psykiater skulle han verkligen gått och lagt sig på fasta tider och tagit långa promenader i dagsljus.
 14. Den 67–årige psykiatern är på gott humör efter att så många slutit upp i den gångna ­helgens manifestation mot rege­ringen.
 15. – På många vårdcentraler finns det inte enda psykolog eller psykiater.
 16. Även optogenetik och den amerikanska psykiatern Karl Deisseroth har varit favorit i några år nu.
 17. Nu, ett decennium senare, återuppstår serien och komikern iklär sig återigen rollen som den vilsne och sexuellt förvirrade psykiatern.
 18. De flesta som vill byta kön hamnar på psykiatern Nasiris enorma, gråtrista kontor.
 19. Verhelst undersöktes av två läkare, varav en psykiater, för att utesluta att han led av en övergående depression.
 20. Inom neurologin beskrev neurologen och psykiatern Kurt Goldstein 1908 det så kallade Alien hand–syndromet, ibland kallat Dr.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är psykoanalytiker en synonym till psykiater. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hur mycket tjänar en psykiater?

På HurMycketTjanar.se kan du se hur mycket man tjänar som psykiater. Du hittar all tänkbar lönestatistik som medellön, lönespridning beroende på region, sektor och kön, löenutveckling med mera.

Bild till ordet psykiater

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet psykiater.

Bild med texten psykiater