Synonymer till psykiatri

Psykiatri kan bland annat beskrivas som ”vetenskapen om psykiska sjukdomar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av psykiatri samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till psykiatri

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till psykiatri.

Vad är motsatsen till psykiatri?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till psykiatri.

Vad betyder psykiatri?

 1. vetenskapen om psykiska sjukdomar
 2. medicinsk disciplin, som utgår från psykopatologi och kan betraktas som en avknoppning från neurologin

Hur böjs psykiatri?

 1. psykiatri
 2. psykiatrin
 3. psykiatrins
 4. psykiatris

Hur kan ordet psykiatri användas?

Följande exempelmeningar visar hur psykiatri kan användas.

 1. hon jobbar som läkare inom psykiatrin

Hur används ordet psykiatri i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet psykiatri används i vanlig text.

 1. Talita efterlyser mer omfattande stöd, som att erbjuda dygnet runt boende med traumabearbetning och samarbete med psykiatrin.
 2. – Det handlar skola, socialtjänst och psykiatri.
 3. Trots att socialnämnden berättade att den biologiske pappan aldrig träffat Esmeralda och att han vägrar drogtesta sig, att mamman var psykiskt sjuk och uteblivit från besök på psykiatrin så lämnade man över en skyddslös treåring i deras vård.
 4. Man kan leva ett fullt normalt liv, säger Stefan Krakowski, överläkare i psykiatri.
 5. Överläkare, professor i psykiatri vid Karolinska institutet.
 6. – En enda tablett verkar ge lindring av depressionsymtom i flera månader, säger Johan Lundberg, docent i psykiatri och som ansvarar för studien på Karolinska Institutet.
 7. Hon har i sina studier hört vittnesmål om hur gravida med depressiva symptom fallit mellan stolarna, då de inte mått tillräckligt dåligt för att få komma till psykiatrin.
 8. Anette Jäderberg berättar att det kan grunda sig i tankar och känslor om företag som håller på att gå under, vårdkapaciteten inom psykiatrin just nu – samt en ökad ensamhet.
 9. Vid ett chefsmöte senare konstateras att de är överens om att flickan behöver insatser från såväl socialtjänst som psykiatrin, men att den mellanvård som flickan egentligen skulle behöva saknas.
 10. Befolkningen växer och barnkullarna är stora, stigmat kring att kontakta psykiatrin har bleknat och den psykiska ohälsan bland unga har ökat.
 11. Han är professor i psykiatri vid Linköpings universitet och expert på beroendeproblematik.
 12. Anna Odell pressades in i en minst sagt hopplös roll när hon i stället för att diskutera akutvården inom psykiatrin – som hon egentligen var ute efter – tvingades försvara sina fiktioner mot ”verklighetens folk”.
 13. Bo Runeson är självmordsforskare och professor i psykiatri Karolinska Institutet.
 14. Bo Runeson är självmordsforskare och professor i psykiatri vid Karolinska Institutet.
 15. Så väl patienter, vårdpersonal, fackförbund som polisen, har det senaste året slagit larm om att psykiatrin i Göteborgsområdet inte räcker till för att hjälpa alla de människor som är i behov av hjälp.
 16. Vårdbolaget Tiohundra driver förutom Norrtälje sjukhus även vårdcentraler, psykiatri, äldreboenden, BVC, LSS–verksamheter och hemtjänst i Norrtälje i en unik modell som omfattar både regional och kommunal vård och omsorg.
 17. En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång.
 18. Hennes mor arbetar inom psykiatrin.
 19. Forskaren Elias Eriksson menar att en orsak till kunskapsbristen inom vården beror på att PMDS hamnat i gränslandet mellan två olika kunskapsområden – gynekologi och psykiatri.
 20. Men att länet saknar en grupp ”specialistkompetenta läkare inom radiologi, psykiatri och allmänmedicin på kliniker samt sjuksköterskor och barnmorskor på vissa orter”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på psykiatri