Synonymer till psykiskt

Vi känner till en synonym till psykiskt. Ordet psykiskt är synonymt med mentalt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av psykiskt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till psykiskt

 1. mentalt

Vad är motsatsen till psykiskt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till psykiskt.

Vad betyder psykiskt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av psykiskt.

Hur böjs psykiskt?

 1. psykiskt

Hur kan ordet psykiskt användas?

Det saknas exempel på hur psykiskt kan användas.

Hur används ordet psykiskt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet psykiskt används i vanlig text.

 1. Information måste också lättare kunna delas mellan myndigheter, samtidigt bör inte polisen behöva ta hand om psykiskt sjuka och berusade personer.
 2. Kristianstads kommun har aktiverat sin så kallade Posum–grupp, som sätts in när psykiskt och socialt omhändertagande behövs i en krissituation.
 3. Beslutet grundades på att hästen inte skadades, att händelseförloppet var kort och för att Schleu befann sig i en fysisk och psykiskt pressad situation.
 4. – Jag kämpar både fysiskt och psykiskt och är för närvarande arbetslös.
 5. För mig skulle det vara extremt psykiskt påfrestande, skulle må dåligt”, skrev en person som satt i häkte, om de 90 kronor som de intagna då fick varje vecka.
 6. Om personen var påverkad och/eller psykiskt instabil återstår att utreda.
 7. Trots att socialnämnden berättade att den biologiske pappan aldrig träffat Esmeralda och att han vägrar drogtesta sig, att mamman var psykiskt sjuk och uteblivit från besök på psykiatrin så lämnade man över en skyddslös treåring i deras vård.
 8. Eftersom smärtan gjorde att han inte sov på nätterna utan att han vaknade gång på gång, genomsvettig, påverkades han så klart psykiskt och började tappa lusten att leva.
 9. Kalle Berglund har haft en tuff säsong – både fysiskt och psykiskt.
 10. – Någon som är psykiskt sjuk är en människa, en person.
 11. I statistik återspeglas skill­nader i allt från barns och ungas skolresultat, boendesituation, ekonomi, tandhälsa, brottsbelastning, möjligheter till högre studier, fysiskt och psykiskt mående och inte minst framtidstro.
 12. Vanliga diagnoser är ­anorexi, ADHD, depression och psykiskt trauma.
 13. Men enligt den rättspsykiatriska undersökningen så är han inte allvarligt psykiskt störd, även om han har en ”problematik”.
 14. Cirka 80 procent uppger att de utövat psykiskt våld mot sin partner och 40 procent vittnar om även fysiskt våld.
 15. Mannens advokat Olivier Rosato sade enligt BBC i rättssalen att hans klient ”varit så fysiskt och psykiskt påverkad av händelsen att hans tillstånd är någonstans mellan Parkinsons sjukdom och Alzheimers”.
 16. Den nya gymnasielagen sätter även press på ungdomarna psykiskt menar Stina.
 17. Han visar att svenskarna inte alls mår mycket psykiskt sämre nu, jämfört med tidigare, men att någonting har hänt som får oss att registrera en förvärrad utveckling.
 18. Eftersom hon dessutom är psykiskt sensibel, det vill säga uppmärksam på annat än sig själv, tror jag att hon rädd att vara till besvär och att mista sin självständighet.
 19. Barn till två psykoterapeuter som tillhör den lilla enklav av progressiva liberaler med en kärlek till Freud och den gamla världens tänkande och som etablerat sig i staden på grund av det institut för psykiskt läkande som grundats där efter kriget.
 20. Mohamads farbror tvivlar på att Daniel Nyqvist är allvarligt psykiskt störd.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mentalt en synonym till psykiskt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?