Synonymer till psykolog

Vi känner till 2 synonymer till psykolog. Ordet psykolog är en synonym till hjärnskrynklare och forskare och kan bland annat beskrivas som ”person som ägnar sig åt psykologi”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av psykolog samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till psykolog

 1. forskare
 2. hjärnskrynklare

Vad är motsatsen till psykolog?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till psykolog.

Vad betyder psykolog?

 1. person som ägnar sig åt psykologi
 2. person som ägnar sig yrkesmässigt åt psykologi

Hur kan ordet psykolog användas?

Följande exempelmeningar visar hur psykolog kan användas.

 1. han fick gå till en psykolog för sina problem

Hur används ordet psykolog i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet psykolog används i vanlig text.

 1. – Vi kan förändra våra vanor på kort sikt, men vi glider väldigt lätt in i gamla invanda mönster, säger Björn Hedensjö, psykolog.
 2. Som anhörig är det viktigt att välja rätt tillfälle, och inte peka ut den äldre utan att involvera sig själv i samtalet, råder psykologen.
 3. De fann dem hos psykologer och neurologer som ville studera inlärning och hjärnfunktioner, hos mediefolk som ville se hur väl man uppfattar annonser på en webb sida – och hos personer med funktionsnedsättningar som ville kunna skriva med ögonen.
 4. Polismyndigheten erbjöd mig att gå till en psykolog efter olyckan, men det har jag inte behövt göra, för media blev ett sätt att bearbeta allt, säger Lars Vilks sörjande särbo, som vi kallar ”Maj”.
 5. ”Det är lite som en muskel som måste tränas upp” säger Alexander Rozental, psykolog och lektor vid Uppsala universitet, om att identifiera de positiva delarna av dina prestationer.
 6. Ett exempel Fanny Ambjörnsson ger är en habiliteringsutredning, utförd av en psykolog.
 7. Det är ganska många som letar efter ett medkännande öra, särskilt i det komplicerade Gaza, så varje taxichaufför är också något av en psykolog, men vi försöker förtränga våra problem.
 8. I dag har många föräldrar en stark tro på att de ska forma sitt barn på alla möjliga sätt, säger Bella Stensnäs, psykolog och föreläsare inom stress­relaterad ohälsa.
 9. Vi tror att det närmar sig den verkliga förekomsten, säger psykologen Åsa Landberg, som är sakkunnig på Stiftelsen allmänna barnhuset.
 10. Psykologkåren rasade när det stod klart att Sveriges Radios nya ”radiopsykolog” Ullakarin Nyberg inte är psykolog – utan överläkare.
 11. Ibland är det också svårt att veta hur mycket man egentligen kan hjälpa, säger psykologen Daniel Kraft.
 12. En tid när psykologer kallades hjärnskrynklare och det var ett stigma att söka hjälp.
 13. Han var en amerikansk psykolog som var stjärna på sin tid och bland annat uppnådde att bli ordförande för American Psychological Association som den yngste någonsin.
 14. Sedan 1993 används PSAI (Pre–School Activities Inventory) av forskare, förskolor och psykologer globalt.
 15. – Det som var skönt med Tyskland var att det enda jag behövde göra var att gå hos en psykolog fem gånger och därefter gå till läkaren som kunde skriva ut hormoner.
 16. Titus besöker vårdcentralen efter händelsen och läkaren han möter hjälper honom att få en tid hos en psykolog.
 17. Men psykologer som tidningen USA Today har talat med varnar för lögner.
 18. Elever evakuerades till andra lokaler i närheten, där de fick träffa psykologer.
 19. För en vän, för sin mamma och för en psykolog började hon då berätta om att hon utsatts för sexuella övergrepp när hon var mellan 13 och 14 år.
 20. Flera av romanerna är influerade av hans bakgrund som läkare och psykolog.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hjärnskrynklare en synonym till psykolog. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på psykolog

Hur mycket tjänar en psykolog?

På HurMycketTjanar.se kan du se hur mycket man tjänar som psykolog. Du hittar all tänkbar lönestatistik som medellön, lönespridning beroende på region, sektor och kön, löenutveckling med mera.

Bild till ordet psykolog

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet psykolog.

Bild med texten psykolog