Synonymer till psykologi

Vi känner till en synonym till psykologi. Ordet psykologi är synonymt med vetenskap och kan bland annat beskrivas som ”vetenskapen om mänskligt beteende”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av psykologi samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till psykologi

 1. vetenskap

Vad är motsatsen till psykologi?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till psykologi.

Vad betyder psykologi?

 1. vetenskapen om mänskligt beteende
 2. (vetenskaper) läran om själslivet, det vill säga människans beteende, tankar och känslor

Hur böjs psykologi?

 1. psykologi
 2. psykologier
 3. psykologierna
 4. psykologiers
 5. psykologin
 6. psykologins
 7. psykologis

Hur kan ordet psykologi användas?

Det saknas exempel på hur psykologi kan användas.

Hur används ordet psykologi i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet psykologi används i vanlig text.

 1. – Då handlade det mer om psykologi, han hade hela spektrat från väldigt hög nivå till specifika detaljer då han plockade upp spelare och visade hur de ska agera i man mot man–situationer.
 2. Men det är trots allt överraskande att upptäcka att föräldrakärlek som begrepp och som en avgörande faktor för barns utveckling kom in i den moderna psykologin först i början av 1960–talet.
 3. För att förstå det breda skiktet av pretendenter – dess psykologi och femonenologi – måste man bli en del av det.
 4. Det det passar inte med självbilden, säger Anders Nilsson, forskare i psykologi vid Karolinska institutet.
 5. Orsaken är förmodligen både ekonomi och psykologi.
 6. – Det visar samma förändringar som man kan se hos oss människor när vi åldras och kan ha evolutionära rötter, Säger Alexandra Rosati, professor i antropologi och psykologi.
 7. Om vi inte har de kontaktytorna längre finns en risk att det blir ensamt att jobba och att vi inte får det stöd vi behöver, säger Petra Lindfors, professor i psykologi på Stockholms universitet.
 8. Nu säger Brinkåker att det handlar om ”psykologi på hög nivå”.
 9. DN pratade psykologi med Stefan Billborn, tränare för ett lag som älskar att ha bollen men plötsligt började gömma sig för den.
 10. Men också intensiteten i känslorna inför Folkhälsomyndighetens poster boys går att förklara med psykologins hjälp.
 11. Bekännelsen och psykologin intresserar Glück alldeles för mycket för att sättas i samband med mer språkorienterade poeter, även om hon närmar sig sådana lyriska grepp och områden på ett högst idiosynkratiskt sätt.
 12. Chris Ferguson är professor i psykologi vid Stetson University i Florida och har studerat bland annat tv–spel i närmare 20 år.
 13. – Det är den värsta skandalen i psykologins historia, säger psykiatrikern Anthony Pelosi.
 14. Den enda verkligt konstruktiva vägen här, i varje fall utifrån det jag har lärt mig i terapi och av vänner som är kunniga i psykologi, är att möta de depressiva tankarna, förnimma dem för vad de är och ha tillit till att de blåser över till slut.
 15. Art Markman, professor i psykologi och marknadsföring vid University of Texas, beskriver i Fast Company vad som händer med oss när vi är under press.
 16. Med RTB prebid requests kan man se alla nyckelord som depression, psykologi med mera, och man kan alltså lägga bud på dessa ord, så data används uppenbarligen, säger Frederike Kaltheuner.
 17. Detta blev vår speciella psykologi.
 18. – Egentligen är jag mest intresserad av varför en människa väljer att gå över gränsen, och ibland tänker jag att jag ärvt mitt intresse för psykologi av pappa som var fängelsepräst på Härlanda.
 19. Det är djävulskt annorlunda psykologi.
 20. Han har även skrivit böcker om bostadsmarknaden och ekonomisk psykologi.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vetenskap en synonym till psykologi. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.