Synonymer till psykologisk

Psykologisk kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med psykologi”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av psykologisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till psykologisk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till psykologisk.

Vad är motsatsen till psykologisk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till psykologisk.

Vad betyder psykologisk?

 1. som har att göra med psykologi
 2. duktig på att analysera hur människor tänker och känner
 3. som rör psykologi

Hur böjs psykologisk?

 1. psykologisk
 2. psykologiska
 3. psykologiske
 4. psykologiskt

Hur kan ordet psykologisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur psykologisk kan användas.

 1. psykologiska institutionen på universitetet
 2. hon var inte särskilt psykologisk när hon hotade att dra in veckopengen

Hur används ordet psykologisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet psykologisk används i vanlig text.

 1. Vi måste ta hand de skadade men också leverera mat, temporärt uppehälle och psykologiskt stöd, säger Ariel Henry till Haitian Times.
 2. I det psykologiska lägret, som under första delen av 1900–talet tog stor plats i offentligheten, tänkte man annorlunda om barns inre liv men inte heller Sigmund Freud och hans lärjungar lade stor vikt vid kärlekens roll.
 3. Det är en psykologisk spärr som Liberalerna aldrig tidigare behövt bekymra sig över.
 4. Hon debuterade med ”Helt seriöst”, en psykologiskt laddad bladvändare om att vara kille, 15 år och hamna i skottlinjen mellan vad man känner är rätt och fel och vad grupptrycket i kompisgänget säger.
 5. Förbundskapten Tomas Montén har försökt förbereda spelarna på det som väntar, men trots de annorlunda utmaningarna finns det ingen mental tränare, eller om man så vill psykologisk coach, med i den svenska lagledningen.
 6. – Tillsammans med vår psykologiske rådgivare Malin Tillman har vi pratat mycket om att bara bry oss om det vi kan påverka, inte lägga energi på det vi inte kan påverka.
 7. Det är ett psykologiskt problem som drabbar nästan alla skyttar.
 8. Seriens kostymör Amy Roberts känner av de skyhöga förväntningarna på att skildra Lady Dianas känslomässiga och psykologiska förvandling under 1980–talet genom plaggen hon bär.
 9. Förbundet påstod att svarta spelare inte hade de psykologiska förutsättningarna som krävdes för att avgöra en match.
 10. – Både boken och Powells film är briljanta, jag gillar korsningen av erotiskt drama och de psykologiska thrillerelementen.
 11. Svensk film innefattar en del psykologiska thrillrar och rysare av varierande kvalitet, men är knappast överlastad med ren och oförfalskad fasa.
 12. Företagshälsan Previa har sett en ökning av antalet som sjukskrivs för psykisk ohälsa och efterfrågar psykologiskt stöd de senaste månaderna.
 13. Boken är skriven i förstaperson, men inte med den psykologiska intimitet vi förväntar oss av ett skönlitterärt berättarjag.
 14. Att jag känner att det finns en press på mig, säger stavstjärnan om det psykologiska i att tävla utan publik.
 15. Så att man får en sådan där baksmälla som Freud menade var psykologisk till sin natur, och inte fysiologisk.
 16. Stefan Billborn tror att orsakerna främst är psykologiska, och att den största faktorn är att supportrarna saknas på läktarna under coronasommaren.
 17. Samtidigt har primärvården haft långa väntetider för psykologisk behandling, och kvinnosjukvården har inte kunnat hjälpa dem då problemet inte ingått i de typiska kroppsliga graviditetskomplikationerna.
 18. En tredje förklaring som förs fram är att det kan finnas psykologiska orsaker till en del av de långdragna symtomen.
 19. – Från olika psykologiska genomgångar vet man att dessa kvinnor har det väldigt tufft i sitt liv.
 20. Hon resonerar att Sverige undvikit värre psykologisk ohälsa genom att inte tillämpa en så kallad "lockdown" som exempelvis Italien och Spanien där människor suttit isolerade i månader.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på psykologisk

Ord som slutar på psykologisk