publicering

Publicering är synonymt med utgivning och publikation och kan beskrivas som ”handlingen att publicera något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av publicering och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till publicering

publikation, release, utgivning

Motsatsord till publicering

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till publicering.

Vad betyder publicering?

 1. handlingen att publicera något

Exempel på hur ordet publicering kan användas

 1. hon firade publiceringen av sina dikter med en flaska champagne

Exempel på hur ordet publicering används i svenska tidningar

 1. Den ansedda dagstidningen The Washington Post och Wall Street Journal har dock fått läsa boken inför den planerade publiceringen den 23 juni.
 2. – Efter publiceringen som gjordes i mars har det vräkt in mejl om berättelser där det inte har gått lika långt.
 3. Där går vi igenom gårdagens publiceringar.
 4. ”Den ifrågavarande publiceringen av filmen strider tveklöst mot de ovan angivna kraven.
 5. The Guardian, Le Monde och The Times of London har bantat antalet publiceringar på sina sajter.
 6. Ett stort internationellt mediebolag har stoppat publiceringen av annonser från företag som utvinner fossila bränslen.
 7. Ibland säger vi nej eftersom det kan vara svårt att verifiera materialet eller att missförhållandet inte är av den graden att det motiverar en publicering.
 8. Exakt vad bevisen består av framgår dock inte av Handelsblatts publicering.
 9. Det är en direkt konsekvens av SVT Nyheters viktiga publicering, där vi berättat om de många påtryckningarna från ambassaden mot svenska nyhetsredaktioner.
 10. Dagen efter publiceringen startade Johan Malm Facebookgruppen ”Rädda Feskekôrka”.
 11. DN har i flera publiceringar granskat marknaden för köpta strömningar på musikplattformar som Spotify och Youtube.
 12. En del av publiceringen bestod av privata sms–konversationer mellan Bezos och hans dåvarande flickvän.
 13. Flera svenska nyhetsredaktioner har upprepade gånger kontaktats av ambassadören som framfört kritik mot publiceringar, kritik som enligt bland annat Expressen och Svenska Dagbladet tidvis varit ”aggressiv” och hotfull.
 14. Kinas regering har via dess ambassadör i Sverige kontaktat svenska medier ett stort antal gånger de senaste två åren för att försöka påverka publiceringar.
 15. Det är fadern som låtit tidningen ta del av brevets innehåll men Meghan Markle anser att man genom publiceringen bland annat missbrukat privat information om henne och brutit mot lagen om upphovsrätt.
 16. Verket med blommotiv blev väldigt uppmärksammat på sociala medier och tavlan har använts i galleriets publiceringar på Instagram.
 17. Inför publicering behövde journalisterna hos New York Times och Bellingcat kunna säkerställa att materialet var autentiskt.
 18. Även publiceringar av händelsenotiser på polisens hemsida kan ha påverkats av problemen.
 19. På väg tillbaka till Sverige tar jag regelbundna pauser i skrivandet för att hantera de mejl som fortsätter att rasa in efter publiceringen av granskningen ”BB–krisen”.
 20. I spåren av dessa publiceringar har en rad andra journalistiska granskningar gjorts.
 21. Chefredaktören försvarar publiceringen och menar att den är en ”hyllning till olikhet”.
 22. En ursprunglig publicering på sajten Nyheter Idag avslöjade att försvarsministern är svensk medborgare och folkbokförd i en förort till Stockholm.
 23. Iraks försvarsminister, Najah al–Shammari, har anlitat en svensk advokat för att undersöka om det går att stämma svenska och arabiskspråkiga tidningar och webbplatser för publiceringar kring honom.
 24. Även Anders Olsson läste artikeln före publiceringen, enligt Matilda Gustavsson.
 25. Inför publiceringen begärde DN ut en mängd allmänna handlingar.
 26. – Det är en felaktig publicering från vår sida, säger Alma Tabak, presskommunikatör på stadskontoret på Malmö stad.
 27. De tryckte på – och lyckades i att åtminstone försena publiceringarna.
 28. För att bilderna inte ska hamna i fel sammanhang tror jag det är av stor vikt att alla människor vet vilka konsekvenser dessa publiceringar kan få.
 29. TV, radio och tryckta tidningar måste enligt lag ha en ansvarig utgivare – en person som är juridiskt ansvarig för innehållet i en publicering, med exklusivt ansvar för eventuella brott mot grundlagarna.
 30. Direkt efter publiceringen är han också en jagad man, efterlyst för spioneri.
 31. Han misstänktes för ”uppmaning till massupplopp” efter publicering av en artikel om möjliga taktiska val för den då aktiva proteströrelsen mot Putin.
 32. Stockholms tingsrätt friade Frej Larsson då man inte ansåg att det gick binda artisten till publiceringen av inlägget eller bevisa att han menat allvar med hotet om våld i låten.
 33. Men efter publiceringen av den här artikeln på fredagen hörde Mate Bikes pr–avdelning av sig och ville kommentera.
 34. I ett av fallen, gällande en publicering i Tidningen Arbetaren, ansågs man ha brutit grovt mot god publicistisk sed.
 35. Resultatet kommer att sammanställas i en rapport med planerad publicering i mars 2019.
 36. I samband med Patrik Oksanens publicering förra måndagen twittrade den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali ut skärmdumpar från mejlen mellan UD och ledarskribenten.
 37. – Magnus säger att ”Uppdrag granskning” aldrig någonsin har blivit så hotade inför någon publicering.
 38. Inlägget raderades efter publicering och följdes upp av en personlig ursäkt från Listhaug inför Stortinget.
 39. Projekten gör han på sin fritid vilket innebär att det tar några månader mellan nya publiceringar.
 40. Några av hans mest berömda publiceringar handlade om legendaren Muhammad Alis framfart i boxningsringen, Moder Teresas arbete bland fattiga i Calcutta och Neil Armstrongs månlandning.
 41. Efter publiceringen utsattes tidningen för en nätattack med syfte att slå ut tidningens sajt.
 42. Ändå presenterar Google deras publiceringar som om det vore nyheter från vilket nyhetsbolag som helst.
 43. Siktet ställdes in på en serie publiceringar från den 8 mars 2018, och nu är vi här.
 44. Han skaffade sig även här gedigna kunskaper och startade ett eget dataföretag, Leksell data, för it–journalistik, kompetensspridning och digital publicering och utgav bland annat datatidningen, Edis.
 45. Bakgrunden till händelsen är att advokatfirman, som bland annat har DN och Expressen bland sina klienter, biträtt vid anmälningar av ett antal hotfulla publiceringar som gjorts av högerextremister på Youtube.
 46. Det var verkligen med nöd och näppe som det gick att hitta den här historien och få den till publicering.
 47. Han menar vidare att frågan om publiceringar på sociala mediesajter är juridiskt komplicerad, och tror inte att det finns någon enkel lösning.
 48. Sofia Wadensjö Karén, tillträdande vd på UR, menar att om Googles vill betraktas som en seriös aktör, så måste de motarbeta olagliga publiceringar och hot.
 49. Advokatbyrån har också som en konsekvens av publiceringen på Youtube drabbats av försök till IT–intrång med en falsk gmail–adress som syftat till att röja kontakter med klienter.
 50. Redan före vår första publicering har Trafikverket skickat ut ett nytt PM där man, efter att ha fått frågor från oss, ändrat på tidigare kommunicerade siffror.
 51. Landslagsläkare Per Andersson var då starkt kritisk mot publiceringen, och fick stöd av både Sveriges olympiska kommitté och internationella skidförbundet (Fis).
 52. Efter sajtens publicering har Liz vittnat om ett mediedrev mot henne, och i en video vill hon klara upp saker och ting.
 53. Nu har hovet alltså bestämt sig för att publiceringen av bilden ska senareläggas och ske på eftermiddagen, i stället för på morgonen.
 54. Syftet är bland annat att få stopp på publicering av känsliga personuppgifter på webbplatser med grundlagsskydd.
 55. I bästa fall hade informationen varit rätt presenterad redan i första publiceringen.
 56. "Enligt mitt synsätt stärktes (yenen) som säker hamn i morse på oro för att ytterligare en börsnedgång kan följa efter publiceringen av januari–KPI", sade Qi Gao, valutastrateg vid Scotiabank i Singapore, till Financial Times.
 57. Magnus Nilsson argumenterar därför för att arbetarrörelsen borde "bygga upp en infrastruktur för publicering, distribution, läsning och diskussion av – samt produktion av kunskap om – arbetarlitteraturen".
 58. Pundet stärktes i samband med publiceringen och är upp 0,3 procent för dagen.
 59. För två år sedan fälldes Expressen och GT i Pressens Opinionsnämnd, PON, för en liknande publicering där en morddömd person blivit nekad tillgång till dator i sin cell.
 60. Putin beskriver publiceringen av listan som en ovänlig handling, men säger att Ryssland inte planerar några åtgärder som svar.
 61. Ryssland har varnat för att en publicering av listan kunde resultera i en ökad spänning mellan länderna.
 62. Efter publiceringen lämnade sjukhuset ut ett exceldokument som visar att BCG i snitt tagit 700 000 kronor i månaden för varje konsult, som i sju fall av nio var födda mellan 1985–1993.
 63. Läs mer om Dagens Nyheters sätt att tänka kring publiceringar i Medievärlden.
 64. Men för ett par veckor sedan backade förlagschefen och sa att han skjuter upp publiceringen.
 65. Instagram har också lanserat system som identifierar spam–kommentarer för att säkerställa att engagemanget och diskussionerna i användarnas publiceringar är äkta.
 66. Den behandlar bland annat händelseförloppet kring publiceringen av kolumnen, hans ringa två möten med Sofia Olsson Olsén och om "konsensussveriges åsiktskorridorer".
 67. Inför den prövningen yrkade Ekeroth att SVT skulle betala skadestånd, både för att ha utnyttjat filmen utan tillstånd och för skada som riksdagsledamoten lidit på grund av publiceringen.
 68. Sedan den publiceringen har Miljöpartiet utsatts för särskild prövning av svenska journalister – nu skulle detta nämligen till varje pris motbevisas.
 69. Den förklaringen köper dock inte Stephan Becker, eftersom det redan finns både effektiva och säkra vacciner mot smittkoppor, varför han ser publiceringen som helt poänglös.
 70. Gerard Bonnier hade förvarnat att det inte kunde bli tal om publicering förrän tidigast våren 1968, men han läste boken med detsamma.
 71. Vid varje publicering infinner sig en ängslighet och man tillämpar inte samma journalistiska principer som i rapportering kring andra frågor.
 72. I veckan gick gruppen bakom teknikbranschens upprop #teknisktfel ut med en ny publicering, där chefens roll är i centrum.
 73. Men kort efter publiceringen valde tidningen att avpublicera artikeln.
 74. – Jag tycker att vi i spåren av metoo också bör diskutera hur vi hanterar namngivningar, publiceringar av namn på nätet och skuld.
 75. Många statsanställda tvingas vara hemma utan betalning, och det påverkar även insamling och publicering av ekonomiska data.
 76. – Jag ber om förståelse för att jag inte har kunnat styra tajmningen av publiceringen utan att jag är i händerna på män i idrottens ledning som inte har gjort något, skriver Nora Mörk och tillägger att hon "inte förlorat tron på alla män".
 77. Tiden efter uppropets första publicering har varit ”ganska turbulent”, på ett positivt sätt, säger de.
 78. Det var den publicering som banade väg för en lång rad av Metooupprop från andra branscher under slutet av förra året.
 79. Det franska bokförlaget Gallimard har ställt in publiceringen av en samling antisemitiska pamfletter av författaren Louis–Ferdinand Céline, som han skrev mellan 1937 och 1941.
 80. På tisdagens fortsatta makroagenda i USA finns Jolts–data, med lediga tjänster och omsättning på arbetsmarknaden för november, publicering sker klockan 16.
 81. Karin Skogh, chef digital publicering.
 82. Redan innan boken släpptes hotade Trump med att stämma förlaget och författaren om de inte valde att stoppa publiceringen av boken.
 83. Hon sätter publiceringen i fokus och är en viktig rekrytering för att värna och vara med om att utveckla vårt nyhetsarbete.
 84. Ganska omedelbart efter publiceringen anmälde sammanlagt sju forskare, däribland Josefin Sundin och hennes kollega Fredrik Jutfelt, studien till Uppsala universitets rektor, Eva Åkesson.
 85. krävt att bokförlaget ”omedelbart avbryter och avstår från någon ytterligare publicering, release eller spridning av boken” och att han vill ha ett exemplar av boken för att få bättre underlag för sitt yrkande.
 86. Det viktiga är att det är vi som står för innehållet och bestämmer över publiceringen.
 87. Trump reagerade på publiceringen genom att låta sin advokat skicka ett brev till Bannon med anklagelser om ha brutit mot ett sekretessavtal.
 88. President Trump rasar efter publiceringarna mot Bannon.
 89. Steve Bannon talar med Michael Wolff om detta strax efter publiceringen, sannolikt då han fortfarande arbetade för presidenten.
 90. – I tät dialog med våra kunder och efter flera förfrågningar, utvidgar vi vårt erbjudande till kanal– och digital strategi, content och social media–produktion samt publicering.
 91. I samband med att han intervjuades i tv efter publiceringen attackerades han utanför tv–studion.
 92. Tre avsnitt låg klara för publicering, färdiga att släppas under de tre kommande veckorna.
 93. Efter Telegraphs publicering skrev även journalisten Paul Joyce på The Times att affären är klar.
 94. – Jag tror den här typen av publiceringar som gjorts kring hans död söndrar högerextremismen och skapar splittringar.
 95. President Sauli Niinistö sade att publicering av dokument med den högsta säkerhetsklassen skadar landets säkerhet.
 96. Utan namn ingen publicering, svarade redaktören som samtidigt var i kontakt med en annan skådespelare som ville att kvinnor i branschen skulle börja berätta.
 97. Någon rysk publicering blev det aldrig.
 98. Olsson Olsén fick under förra veckan även ta emot kritik för hur de hanterat publiceringen av det så kallade Dokumentet 2.
 99. Tanken är att en ny utgivare ska ha haft möjlighet att ta ställning till publiceringar som han eller hon ansvarar för.
 100. Igår stod det dock slutligen klart att det inte blev någon publicering.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till publicering är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utgivning en synonym till publicering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.