Synonymer till publicering

Vi känner till 3 synonymer till publicering. Ordet publicering är en synonym till utgivning och publikation och kan beskrivas som ”handlingen att publicera något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av publicering samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till publicering

 1. publikation
 2. release
 3. utgivning

Vad är motsatsen till publicering?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till publicering.

Vad betyder publicering?

 1. handlingen att publicera något

Hur böjs publicering?

 1. publicering
 2. publiceringar
 3. publiceringarna
 4. publiceringarnas
 5. publiceringars
 6. publiceringen
 7. publiceringens
 8. publicerings

Hur kan ordet publicering användas?

Följande exempelmeningar visar hur publicering kan användas.

 1. hon firade publiceringen av sina dikter med en flaska champagne

Hur används ordet publicering i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet publicering används i vanlig text.

 1. I en ny studie, som precis accepterats för publicering, fick råttorna en elstöt när de försåg sig med alkohol.
 2. De åtalades plan var att kidnappa och råna den unge artisten och därefter, genom att hota om publicering av förnedrande bilder, tvinga honom att betala tre miljoner kronor, enligt åklagarens sammanfattning av brotten.
 3. Wikileaks publiceringar av dokumenten skedde i samband med rapportering av bland annat isländska public service RÚV, den isländska tidningen Studin, den namibiska tidningen The Namibian och Al–Jazeera.
 4. Läckan inträffade 2016 och materialet förfogas nu över av ICIJ, det internationella nätverket för grävande journalister, som söndagen genomför en koordinerad publicering genom partners världen över.
 5. Att förlaget skulle dra sig ur publiceringen helt och hållet – som ett tyskt förlag hade gjort – var alls inget alternativ.
 6. Pfizer har redan gått ut och kritiserat läckan och sagt att man ser publiceringen som ett avtalsbrott.
 7. Danska TV2 Nyheder har alla sina uppgifter från anonyma källor, men bedömer att de är så trovärdiga att publicering är motiverad.
 8. Parallellt med detta planerar Astra Zeneca att göra en heltäckande analys av de preliminära resultaten för publicering som en vetenskapligt granskad artikel i en tidskrift.
 9. Katarina Frostenson, fotograferad i samband med publiceringen av diktsamlingen ”Flotid” 2011.
 10. The Sun dementerar att publiceringen kunde ses som förtal då tidningen tagit emot vittnesmål från Heard själv tillsammans med fotografier, medicinska bevis, sms och ljudupptagningar.
 11. Min bävan inför publiceringen nådde helt nya nivåer jämfört med vid tidigare utgivningar.
 12. Motivet var att hämnas publiceringen av karikatyrerna.
 13. Jämfört med tidigare år har Medieakademin justerat sina mätverktyg så att stora aktörer, med ett stort antal publiceringar varje år, inte premieras lika mycket.
 14. Det går att kritisera publiceringar internt men man förväntas vara lojal utåt.
 15. Detta fokus på enskilda fall och uthängningar av kända namn var inte till nytta för metoo–rörelsen, givetvis undantaget några högprofilerade publiceringar som Harvey Weinstein och Kulturprofilen, som alla föregåtts av gediget journalistiskt arbete.
 16. Den version av kontaktboken som blev offentlig i och med en publicering i amerikanska Gawker innehåller uppgifter fram till 2004–2005, och en del av kontaktuppgifterna är föråldrade eller inaktuella.
 17. Men bara timmar efter publiceringen meddelade Jeannette Escanilla valberedningen att hon drog tillbaka sin kandidatur.
 18. När du skickar in en bild eller video ger du oss tillåtelse till publicering (med arvodering enligt BLF–TU avtalet, dagstidningsavtalet), i annat fall måste detta framgå i ditt mejl eller MMS.
 19. – Han trivdes jättebra där, och var glad att han hade en egen tv, säger vännen, som av polis Viktor Adolphson beskrivs som närmst anhörig och som godkänt publiceringen.
 20. Den ansedda dagstidningen The Washington Post och Wall Street Journal har dock fått läsa boken inför den planerade publiceringen den 23 juni.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utgivning en synonym till publicering. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?