publicist

Publicist är synonymt med skriftställare och tidningsman och kan bland annat beskrivas som ”person som är chef eller som har journalistiska arbetsuppgifter på en tidning, journalist”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av publicist och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till publicist

skriftställare, tidningsman

Motsatsord till publicist

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till publicist.

Vad betyder publicist?

 1. person som är chef eller som har journalistiska arbetsuppgifter på en tidning, journalist
 2. tidningsman

Böjningar av publicist

 1. publicist
 2. publicisten
 3. publicistens
 4. publicister
 5. publicisterna
 6. publicisternas
 7. publicisters
 8. publicists

Exempel på hur ordet publicist kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet publicist används i svenska tidningar

 1. Ordvändningen har fått garvade publicister och diplomater att höja på ögonbrynen.
 2. Nyheten har fått stor spridning och plockats upp av internationella medier – men nu förnekar popstjärnans publicist att någon utställning ska bli av, skriver BBC.
 3. Han blev parlamentariker men övergången från publicist med rapp penna till parlamentets mer formalistiska procedur blev inte lätt.
 4. Svenska PEN, en ideell förening med syfte att försvara det fria ordet, meddelade nyligen att Gui Minhai tilldelas 2019 års Tuchulskypris, som årligen delas ut till en förföljd, hotad eller landsflyktig författare eller publicist.
 5. Tucholskypriset på 150 000 svenska kronor delas årligen ut av Svenska PEN till en förföljd, hotad eller landsflyktig författare eller publicist.
 6. Bertolucci avled i sitt hem i Rom efter en tids kamp mot cancer, uppger hans publicist för The Guardian.
 7. Sofia Wadensjö Karén är sedan tidigare även styrelseordförande för Utgivarna, en intresseorganisation för svenska publicister, där Anna Rastner med TV4–gruppen ingår.
 8. Hon återgick 2011 till att bli fri publicist.
 9. Testet visade också att publicisten i bästa fall får 40 procent av annonspengarna, medan resten går till mellanhänder.
 10. Hur ser du på Google och de övriga nätjättarna, publicister eller infrastruktur?.
 11. Det är därför Expressens chefredaktör, Thomas Mattson, driver den uppenbart orimliga tesen att Google, Facebook, med flera ska betraktas som publicister.
 12. I början av året förändrade Facebook sin algoritm för att premiera vänners innehåll framför publicisters.
 13. Nu uppmanar alltså Alex Hardiman, chef över Facebooks nyhetsprodukt, publicister att förlita sig på fler vägar för att nå läsarna.
 14. Designen delade på innehållet från publicister och det som läggs upp av vänner.
 15. – Lena K Samuelsson är en erfaren publicist och mångårig redaktionell ledare.
 16. – Sofia Olsson Olsén har under sin tid som publisher stärkt Aftonbladets position ytterligare och visat för andra europeiska publicister att det går att konkurrera med de amerikanska jättarna.
 17. Att Facebook nyligen förändrade sin algoritm på ett sätt som missgynnar publicister som är beroende av extern trafik har bidragit ytterligare till Lajkats tapp.
 18. Qiiwis spel Backpacker lanserades globalt i oktober 2017 och MAG Interactive, som handlas på First North, är publicist för speltiteln.
 19. De publicister som fortfarande använder sig av formaten kommer inledningsvis få en varning och om de efter 30 dagar inte ändrat sina format kommer Chrome sluta visa alla typer av annonser på sajten, även de sålda av Google själva.
 20. Han är tvivelsutan en av de största publicisterna i svensk historia.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till publicist är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skriftställare en synonym till publicist. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.