publikation

Synonymer till publikation

bok, källa, publicering, skrift, tidskrift, utgivning, volym

Motsatsord till publikation

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till publikation.

Vad betyder publikation?

 1. tryckt skrift, bok, tidning
 2. resultatet, av i något sammanhang, publicerat ljud, text och/eller bild för allmänheten

Exempel på hur publikation används i svenska tidningar

 1. Och förutom allt detta publicerade Christianson artiklar i internationella vetenskapliga publikationer, där han bekräftade hypotesen om bortträngda minnen genom att berätta om den svenske seriemördaren som behövde terapi för att minnas sina mord.
 2. Allt fler svenska publikationer, journalister och opinionsbildare finansierade helt eller delvis sin verksamhet via donationer.
 3. I flera andra fall däremot säger sig Andrew Pitts ha bevis för att det är annat än vetenskapliga publikationer som hämtats hem vid intrången.
 4. ETC nystar upp historien om hur ett litet stycke i en gammal polisrapport genom tveksam källanvändning, började leva ett eget liv i viktiga internationella publikationer.
 5. Dessa dokument och publikationer kostar ofta mycket pengar att köpa, och det är inte ovanligt att förövare helt enkelt försöker stjäla dem.
 6. Mellan åren 2014 och 2016 gick 94 procent av all digital annonstillväxt till utomnordiska jättar, visar Nordicoms publikation Kampen om reklamen.
 7. I en intervju med publikationen Wired avslöjade Playstation–arkitekten Marc Cerny att den nya Playstation 5–konsolen kommer att ha en processor på åtta kärnor, byggd med 7 nanometersteknik.
 8. Ny Teknik var den första publikationen som tog initiativet till att lista svenska startup–företag med stor potential att växa och bli nästa svenska storbolag.
 9. Tyvärr har inte mycket hänt på ledningsnivå sedan vi för fyra år sen studerade jämställdhet i olika mediebranscher i Norden, säger Ulrika Facht vid Nordicom som syftar på publikationen Making Change.
 10. Även flera publikationer från Myndigheten för Kulturanalys stärker bilden av ojämlikhet mellan könen samt försämring av representation av personer med utländsk bakgrund bland anställda på våra statliga  kulturinstitutioner.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av publikation

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skrift en synonym till publikation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.