publikt

Vi hittade en synonym till publikt. Ordet publikt är synonymt med offentligt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av publikt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Innehåll på sidan

Vilka synonymer finns till publikt?

Vi känner till 1 synonymer till publikt. Det kan dock skilja mycket i deras ton och hur de uppfattas.

 1. offentligt

Vad är motsatsen till publikt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till publikt.

Vad betyder publikt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av publikt.

Hur böjs publikt?

 1. publikt

Hur kan ordet publikt användas?

Det saknas exempel på hur publikt kan användas.

Hur används ordet publikt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet publikt används i vanlig text.

 1. Målet med attacken var att komma över hemlig data och sedan hota med att publicera den publikt om inte Tesla betalade en lösensumma, enligt åklagaren.
 2. Sedan finns det icke publik data från olika aktörer som Riksbanken får ta del av och så finns det data som inte är publik och som både privata aktörer och akademiker tar fram specifikt åt banken och gör publikt på deras projektsajt.
 3. Automatisk beröringsfri induktiv laddning har bilindustrin kompetens för även om de inte visar det publikt.
 4. Men på grund av coronapandemin blir det inget publikt event denna sommar.
 5. När ett forum eller ett företag blir hackat säljs databasen innehållande alla användares uppgifter och lösenord på den tjänsten vidare till svarta marknaden, eller läggs upp publikt på nätet.
 6. ”Linje Lusta” har varit en enorm succé, både kritikermässigt och publikt.
 7. Om Peredo får återgå till sin tjänst kommer han att ta upp ”skandalen på Karolinska” i ett publikt framträdande.
 8. "I den mån börsen konstaterar att ett noterat bolag har brutit mot sina informationsskyldigheter görs detta publikt genom disciplinnämndens beslut om sanktion", svarar Andersson.
 9. ”I den mån börsen konstaterar att ett noterat bolag har brutit mot sina informationsskyldigheter görs detta publikt genom disciplinnämndens beslut om sanktion”, svarar Andersson.
 10. Han berättar att man som polis ofta får ta emot skällsord och hatiska kommentarer – men hatet har även tagit sig i uttryck på hans Instagramkonto som blivit mer publikt sedan attacken i Stockholm.
 11. – I huvudsak på nyskapande, vilket genomslag museet har – publikt och på lokalsamhället, samt vilket mervärde verksamheten ger.
 12. Andra delar av materialet kommer att vara publikt och det kommer att arrangeras seminarier, utställningar och konferenser kring det.
 13. Då finns det eventuellt en poäng i att klä av sig själv i ett publikt forum, säger Filip Hammar i intervjun med Café.
 14. – Att vår första maskin på den amerikanska marknaden går till ett så uppmärksammat företag som Google, det kan ju innebära ett stort publikt genomslag.
 15. – Det är inte alltid säkert att det är det bästa för någon som varit utsatt för något att faktiskt gå ut med det publikt.
 16. Fick ett stort publikt genombrott med sin utställning på Waldemarsudde 2008 som sågs av drygt 100 000 personer.
 17. Ett större publikt genombrott fick hon med romanen ”Ladies” (2010), som följdes av romanerna ”Salome” (2011) och ”Future perfect” (2014).
 18. Till skillnad från urban utforskning – som åtminstone från början var något man gjorde i lönndom, utan att lämna spår eller berätta om att man varit där – har rooftopping blivit alltmer publikt.
 19. – Den är svår att skydda eftersom den står väldigt publikt.
 20. Hon släpper också en större publikation gällande inspelningarna, neonskyltar med citat från verket, samt ett publikt ljudarkiv.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är offentligt en synonym till publikt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på publikt