Hur kan ordet puck användas?

Det saknas exempel på hur puck kan användas.

Hur används ordet puck i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet puck används i vanlig text.

1. Efter en tillkrånglad situation kunde Kempe se pucken glida in bakom Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall fem minuter före slutsignalen.

2. Målet kom i början av slutperioden, ett två mot en–läge för Anaheim där Troy Terry gjorde förarbetet och sedan passade fram Leo Carlsson som stänkte in pucken i nättaket till 2–2.

3. Under matchen fick Oskarshamns tränare Martin Filander lämna båset efter att ha fått pucken i ansiktet.

4. I andra perioden skulle Djurgårdens målvaktstalang Hugo Hävelid lägga bort pucken, men träffade Östersunds Sebastian Benker.

5. Men sedan är jag lite tråkig som ändå tror att när väl pucken släpps då tappar man omgivningen.

6. Michael Bunting skickade pucken, via sargen och en studs på domaren, till William Nylander som lyckades skjuta in den bakom Floridas målvakt Sergej Bobrovskij.

7. Avgörandet kom med blott 34 sekunder kvar, då Vegas Jack Eichel lyckades sätta pucken i öppet mål.

8. – Vi skapade några chanser i början, och försökte få några puckar i nätet.

9. Men drygt halvvägs in spräcktes nollan när USA reducerade efter att Danny Nelson styrt in pucken.

10. Tre Kronor inledde målskyttet mot Finland i träningsmatchen när Linus Johansson styrde in pucken på ett snyggt sätt.

11. Lagkaptenen Marcus Krüger, som fick utgå skadad i tredje perioden senast, spelade sporadiskt och styrde in 1–0 sedan han fått pucken på sig när Linus Klasen sköt.

12. Vid första målet slängde Olle Alsing bort pucken bakom ryggen och in framför eget mål, där fanns Petteri Lindbohom och hans felträff landade hos Markus Granlund som tryckte in pucken i öppen kasse.

13. Svensken gick ut för att hämta pucken bakom sin målbur, men hans passning därifrån hamnade i Floridas ägo, och Ullmark lyckades sedan inte stoppa skottet som följde.

14. Damkronorna fick aldrig in någon ytterligare puck utan Luleåforwarden Noora Tulus kunde i stället punktera matchen med sitt 3–1–mål i powerplay i slutet av tredje perioden.

15. Först såg det ut som om Oscarson var den som styrde in pucken där han stod parkerad framför Linus Söderström i Skellefteåmålet.

16. Men två minuter innan periodpausen snodde Modo åt sig pucken.

17. Och när NHL–veteranen Eriksson en bit in i andra perioden kom fri framför mål och skrek efter pucken – då var det bara att servera assisten.

18. Det här går på räls, lugna puckar, säger han.

19. Sen i andra pausen har vi puckkastning som vi ska sälja puckar till och där man har möjligheten att vinna fina vinster.

20. I början av övertiden har Rödin pucken vid mittzon och avancerar mot Linköpings mål.