Synonymer till räck

Vi känner till en synonym till räck. Ordet räck är synonymt med räckstång och kan beskrivas som ”(gymnastik) gymnastikredskap som består av 2,4 meter lång tvärstång som vilar på två stabiliserade ståndare, mellan vilka den är ställbar i lodled; gymnastikgrenen som nyttjar detta redskap”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av räck samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till räck

  1. räckstång

Vad är motsatsen till räck?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till räck.

Vad betyder räck?

  1. (gymnastik) gymnastikredskap som består av 2,4 meter lång tvärstång som vilar på två stabiliserade ståndare, mellan vilka den är ställbar i lodled; gymnastikgrenen som nyttjar detta redskap

Hur kan ordet räck användas?

Det saknas exempel på hur räck kan användas.

Hur används ordet räck i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet räck används i vanlig text.

  1. Men räck upp handen alla som gör det.
  2. Tack vare en enastående insats i räck lyckades Uchimura till slut ta sig förbi ukrainaren Oleg Verniaiev, som ledde finalen inför den sista disciplinen, och bli den först manlige gymnasten på 44 år att försvara ett OS–guld i mångkamp.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är räckstång en synonym till räck. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet räck

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet räck.

Bild med texten räck