Synonymer till räcka till

Vi känner till en synonym till räcka till. Frasen räcka till är synonymt med duga.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av räcka till samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till räcka till

 1. duga

Vad är motsatsen till räcka till?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till räcka till.

Vad betyder räcka till?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av räcka till.

Hur kan frasen räcka till användas?

Det saknas exempel på hur räcka till kan användas.

Hur används frasen räcka till i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen räcka till används i vanlig text.

 1. Budgeten totalt är satt till 120 miljoner euro och beräknas räcka till mellan 6.
 2. Emissionslikviden beräknas vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna räcka till och med 2019 och kommer framför allt att användas för att slutföra fas 1–studien, men även till förberedelse och start av fas 2–studien.
 3. – På VM gick det väldigt snabbt och alla var väl överens om att vi haft en del hjälp av de här fläktarna, säger van der Poel, som inte tror att guldtiden från Sotji 6,10 kommer att räcka till medalj.
 4. – Redan när jag insåg att mitt kvalresultat skulle räcka till final så innebar ju det topp–åtta, säger Dahlström på telefon från Aspen, inför helgens stortävlingar i X–games.
 5. Det är pengar som behövs i vår gemensamma välfärd och skulle räcka till att till exempel anställa 8 000 gymnasielärare.
 6. – Om hon har en bra dag kan det räcka till en riktigt bra placering och tar man med några på V75 kan hon vara värd ett streck.
 7. Detta skulle enligt programmet räcka till årslön för 100 000 undersköterskor i äldrevården, eller ett års skolgång för 400 000 barn.
 8. Beslutet har överklagats av tre parter, vars anbud inte bedömdes räcka till i upphandlingen.
 9. Den politiska aktivismen var så viktig på 1960– och 1970–talen, och många föräldrar fick inte tiden att räcka till sina egna barn.
 10. Den här guiden vänder sig alltså till dig som har svårt att få tiden att räcka till eller känner dig pressad av valmöjligheterna och kan avstå från att spara mindre summor.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är duga en synonym till räcka till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen räcka till

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen räcka till.

Bild med texten räcka till