Synonymer till radikalisering

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av radikalisering samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till radikalisering

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till radikalisering.

Vad är motsatsen till radikalisering?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till radikalisering.

Vad betyder radikalisering?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av radikalisering.

Hur kan ordet radikalisering användas?

Det saknas exempel på hur radikalisering kan användas.

Hur används ordet radikalisering i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet radikalisering används i vanlig text.

 1. Regeringen ger Center mot våldsbejakande extremism (CVE) i uppdrag att förstärka samverkan mellan myndigheter för att förebygga radikalisering och spridning av våldsbejakande extremism.

  www.gp.se | 29 aug. 2023

 2. I spåren av det försämrade säkerhetsläget ska dialogen mellan myndigheter och muslimska samfund stärkas för att motverka radikalisering.

  www.dn.se | 28 aug. 2023

 3. Regeringen ger Center mot våldsbejakande extremism (CVE) vid Brottsförebyggande rådet i uppdrag att förstärka samverkan mellan myndigheter för att förebygga radikalisering och spridning av våldsbejakande terrorism.

  www.svd.se | 28 aug. 2023

 4. Salihu säger sig se en radikalisering inom gängmiljön, där barn på ett alltmer systematiskt sätt utnyttjas av äldre kriminella.

  www.svt.se | 27 aug. 2023

 5. Han misstänks för mord, assisterat självmord, kidnappning, radikalisering, brott mot mänskligheten, bedrägeri och penningtvätt.

  www.gp.se | 2 maj 2023

 6. Odero är misstänkt för mord, assisterat självmord, bortförande, radikalisering, brott mot mänskligheten, bedrägeri och penningtvätt.

  www.svd.se | 2 maj 2023

 7. ”Rebel” från marockansk–belgiska regiduon Adil El Arbi och Bilall Fallah spårar rekrytering och radikalisering till terrorsekten Daesh.

  www.svt.se | 26 apr. 2023

 8. ”Valrörelser manipuleras, våra barn far illa, och desinformation skapar radikalisering med dödliga konsekvenser”, är exempelvis Mattias Beijmos sammanfattning i Aftonbladet Kultur (26/1) av de sociala medieplattformarnas verkan.

  www.svd.se | 3 feb. 2023

 9. Det skedde efter att Expressen avslöjat hur flera IS–återvändare anställts på skolan och Säkerhetspolisen flaggat för att El Nadis elever riskerar utsättas för rekrytering och radikalisering.

  www.expressen.se | 4 jan. 2023

 10. De utvisade IS–kvinnorna är sannolikt mer radikaliserade än de som har lämnat självmant, sade Marco Nilsson, expert på islamistisk radikalisering och verksam vid högskolan i Jönköping, till TT när de första kvinnorna utvisades.

  www.svd.se | 20 okt. 2021

 11. Något motiv är ännu inte känt, men mannen har varit under uppsikt för radikalisering.

  www.svd.se | 14 okt. 2021

 12. Vi kan se hur finansiering utifrån bidrar till radikalisering, till att stärka de radikala miljöerna i Sverige.

  www.gp.se | 6 sep. 2021

 13. Hade hans radikalisering sett likadan ut om det inte vore för den offentliga, accepterade debattens radikalisering?.

  www.etc.se | 22 aug. 2021

 14. Enligt forskaren Liisa Laakso finns en risk för islamistisk radikalisering, vilket kan leda till att Frankrike drar tillbaka sin militär och i sin tur lämnar Malis regeringen med ännu mindre möjlighet att styra landet.

  www.svt.se | 30 maj 2021

 15. Den tio avsnitt långa ”Caliphate” handlade om radikalisering av en ung kanadensisk man som åkte till Syrien för att gå med i terrororganisationen IS.

  www.dn.se | 19 dec. 2020

 16. Tre gånger så många av personer i utsatta områden har själv eller känner någon som blivit utsatt för en skjutning (17 procent), dubbelt så många för religiös radikalisering (13 procent) och för hedersvåld (6 procent), jämfört med allmänheten i stort.

  www.svd.se | 22 juni 2020

 17. ”Kinas ansträngningar att bekämpa terrorism och radikalisering är ett viktigt bidrag till den globala kampen mot terrorism.

  www.svt.se | 26 nov. 2019

 18. ”Tack vare dessa förebyggande åtgärder mot terrorism och radikalisering har Xinjiang, en plats som en gång led svårt av terrorism, inte upplevt en enda våldsam terrorrelaterad incident under de senaste tre åren.

  www.svt.se | 26 nov. 2019

 19. – Detta är bättre än att de stannar i lägren där frustrationen växer och risken för radikalisering ökar.

  www.svd.se | 13 nov. 2019

 20. Den nysläppta rapporten Lägesbilden över radikalisering och våldsbejakande extremism av Göteborgs stad om våldsbejakande extremism sänder oroväckande signaler om hur islamistisk–, höger– och vänsterextremism slår rot i vår stad.

  www.gp.se | 4 mars 2018

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "kpöjstka" ett svar på korsordsfrågan "livräddare"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på radikalisering

Bild till ordet radikalisering

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet radikalisering.

Bild med texten radikalisering