Synonymer till radioaktivitet

Radioaktivitet kan bland annat beskrivas som ”radioaktiv strålning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av radioaktivitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till radioaktivitet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till radioaktivitet.

Vad är motsatsen till radioaktivitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till radioaktivitet.

Vad betyder radioaktivitet?

 1. radioaktiv strålning
 2. atomers sönderfall och omvandling under utsändande av strålning

Hur böjs radioaktivitet?

 1. radioaktivitet
 2. radioaktiviteten
 3. radioaktivitetens
 4. radioaktivitets

Hur kan ordet radioaktivitet användas?

Det saknas exempel på hur radioaktivitet kan användas.

Hur används ordet radioaktivitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet radioaktivitet används i vanlig text.

 1. I det nyandliga teosofiska sällskapet fanns ett starkt intresse för naturvetenskapliga upptäckter av atomer, celler, radioaktivitet och röntgenstrålning, i kombination med österländska vishetsläror.
 2. Tjernobyl–olyckan 1986, när under de första timmarna rykten spreds om att det var kärnkraftverket i Forsmark som havererat – den enkla förklaringen var att mätinstrumenten i Forsmark registrerade den ökade radioaktiviteten allra först.
 3. – Jag har dock inte uppmätt några ökade nivåer av radioaktivitet med min dosimeter här i Kiev i alla fall, säger han.
 4. Forskarna har tittat närmare på det tio meter höga trädet och hittat ett ovanligt högt mätvärde för radioaktivitet i en årsring med kol 14–metoden, en följd av kärnvapentesterna under 1950– och 1960–talen.
 5. Ett moln av radioaktivitet spreds nordväst om kärnkraftverket och föll ned på sluttningarna där Iitate ligger.
 6. Tanken är att större delen av det rivningsavfall som innehåller radioaktivitet ska slutförvaras i SFR.
 7. Becquerel (Bq) är måttenheten för radioaktiviteten i ett ämne.
 8. Forskarna på KAERI uppger att det finns flera olika sätt som personerna kan ha utsatts för strålningen och att ingen av de som bott i just Punggye–ri visat några specifika symptom av radioaktivitet.
 9. Det är inte ovanligt att reaktorsystemet och delar rengörs på kemisk väg för att avlägsna så mycket som möjligt av radioaktiviteten från ytorna.
 10. Två personer greps och husrannsakan gjordes på 23 platser i storstäder med anknytning till Electrobras, Centrais Eletricas Brasileiras, inom ramen för "Operation radioaktivitet".
 11. Den största oron på tisdagen var huruvida en pågående läcka av radioaktivitet sker vid kärnkraftverket, 25 mil norr om huvudstaden Tokyo.
 12. Nivåerna av radioaktivitet i närheten av kärnkraftverket har minskat de senaste timmarna, meddelade Japan på lördagskvällen till det internationella atomenergiorganet IAEA.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?