Ragnhild

Ragnhild kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Ragnhild och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Ragnhild

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Ragnhild.

Motsatsord till Ragnhild

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Ragnhild.

Vad betyder Ragnhild?

 1. ett kvinnonamn

Böjningar av Ragnhild

 1. Ragnhild
 2. ragnhilds

Exempel på hur ordet Ragnhild kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Ragnhild används i svenska tidningar

 1. ”Vi människor är beroende av naturen, så i förlängningen är det vi som betalar det högsta priset för det nuvarande systemet, säger Ragnhild Larsson”, talesperson för aktionerna i Göteborg, i ett pressmeddelande.
 2. Jag tror att Marit förstår att hon måste skärpa sig lite om hon ska kunna hänga med Therese nästa år, säger OS–guldmedaljören Ragnhild Haga till Aftenposten.
 3. Efter halva loppet var hon över halvminuten efter en trio bestående av Jessica Diggins, USA, Ragnhild Haga, Norge, och Charlotte Kalla.
 4. Marit Björgen släppte tidigt, och Kalla låg i en tättrio tillsammans med Jessica Diggins, USA, och norska Ragnhild Haga.
 5. Vann gjorde norskan Ragnhild Mowinckel.
 6. Dessutom klämde sig även norskan Ragnhild Mowinckel in framför Vonn, bara nio hundradelar bakom Goggia.
 7. Min kollega Ludvig Holmberg undsätter till slut den övergivna Ragnhild Haga i intervjufållan.
 8. Ingvild Flugstad Östberg körde in som elva, OS–debutanten Ragnhild Haga slutade på plats 15.
 9. Marit Björgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg och Ragnhild Haga valde denna dag att påpälsade möta medierna i en lika öde som iskall gymnastiksal.
 10. Då vann Kalla med 20 sekunder före Heidi Weng, Ragnhild Haga var trea och Marit Björgen, som var närmare en minut efter Kalla, slutade fyra.
 11. Ragnhild Haga får i stället chansen i lördagens inledande skiathlon över 15 km.
 12. I den norska truppen är Marit Björgen, Ingvild Flugstad Östberg och Ragnhild Haga, som alla stod över helgens tävlingar i Slovenien, tillbaka.
 13. Likaså Marit Bjørgen och Ragnhild Haga.
 14. Charlotte Kalla hade sex sekunder till godo på Ragnhild Haga inför söndagens jaktstart över 10 kilometer klassisk stil i italienska Toblach.
 15. Charlotte Kalla, som vann lördagens lopp, gick ut med knappt sex sekunders marginal till Ragnhild Haga – följd av fyra andra norskor.
 16. Charlotte Kalla vann lördagens individuella lopp 5,8 sekunder före norskan Ragnhild Haga och 13,8 sekunder före Heidi Weng.
 17. Naturligtvis krävs det oerhört mycket träning i längdskidåkning, men det får inte överdrivas, säger Ragnhild Haga till TV2.
 18. Ragnhild Haga, Heidi Weng, Astrid Jacobsen, Marit Bjørgen och Ingvild Flugstad Østberg, i just den ordningen.
 19. Sofia Goggia, Italien, slutade tvåa och Ragnhild Mowinckel, Norge, blev trea.
 20. Ragnhild Haga kom trea och Marit Björgen slutade trea i loppet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Ragnhild är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.



Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.