Synonymer till raljera

Vi känner till 5 synonymer till raljera. Ordet raljera är en synonym till pika och reta och kan bland annat beskrivas som ”skämtar på ett retsamt sätt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av raljera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till raljera

 1. driva
 2. driva med
 3. gyckla
 4. pika
 5. reta

Vad är motsatsen till raljera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till raljera.

Vad betyder raljera?

 1. skämtar på ett retsamt sätt
 2. retsamt skämta, vara raljant

Hur kan ordet raljera användas?

Följande exempelmeningar visar hur raljera kan användas.

 1. i boken raljerar författaren med religiös fanatism

Hur används ordet raljera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet raljera används i vanlig text.

 1. När hennes nya kille raljerar över hans tillstånd står han upp för rätten att benämna den psykiska ohälsan.
 2. Man kan raljera över att ”håll avstånd” inte räcker utan att avståndet måste anges i exakt antal centimetrar, eller att ”res bara om du måste” för många kan vara totalt förvirrande – får jag resa eller inte?.
 3. Skribenterna raljerar gärna över vårt ”standardsvar” – något som bara är en reflektion av deras egna upprepningar.
 4. Det är lätt att raljera över detta med hänvisningar till aska och säckväv, självspäkelse och äcklig linssoppa.
 5. – Första tanken var att jag inte blev så förvånad för jag får fortfarande signaler om att det inte skett några större förändringar och att man raljerar om det här med metoo.
 6. Så många gånger jag träffar journalister, akademiker och entreprenörer som raljerar och suckar åt att det inte spelar någon roll vad de gör, skriver eller säger – eftersom de inte bor i huvudstaden.
 7. Själv verkar han närmast raljera över det enkla i sina texter, vilket gör det svårt att ta honom på allvar när han sedan ska leverera dem med den övertygelse som bra pop kräver.
 8. Edsingers resonemang blir synnerligen problematiskt när han raljerar över att det blivit ”inne” med att vara osäker på sin könsidentitet.
 9. Det är dock varken lämpligt eller klädsamt att kalla sina meningsmotståndare för okunniga eller att säga att det är lätt att raljera över deras uttalanden om man samtidigt säger sig vilja föra en seriös debatt.
 10. Det är enkelt att raljera över nitiska föräldraorganisationer men faktum är att handlingen är i våldsammaste laget.
 11. "Hade vi förhandlat en halv dag till hade de de nog gett oss även posten som förbundskansler", raljerade partisekreteraren Lars Klingbeil nöjt när maratonförhandlingarna väl var i hamn.
 12. Anna Hage upplever det som att han ironiserar och raljerar.
 13. Att landslagstränaren Tor Arne Hetland redan i september gick ut med att Finn Hågen Krogh skulle bli lagets slutman i OS–stafetten var något Northug, som spurtat hem otaliga stafetter till Norge, raljerade över.
 14. Det var lätt att raljera med hur de rika ländernas energiorgan, IEA, systematiskt, år efter år, underskattat utbyggnaden av sol– och vindkraft.
 15. Nu tänkte jag släppa lös min inre RFSU–tant en smula och raljera om en grej.
 16. Ett faktum han raljerar över inför lördagens möte med mästarlaget Leicester – Ett av lagen som klarat av det tränades av den sämste managern någonsin i fotbollshistorien, säger han och syftar till sig själv.
 17. Han raljerade, hånade och förolämpande sina politiska motståndare.
 18. I sitt sommartal kallade Jimmie Åkesson Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé för en liten lort, raljerade över både Roger Haddad, Annie Lööf och Mona Sahlin och kallade Stefan Löfvén för en svikare.
 19. Det är Mona Sahlin som Åkesson raljerar över.
 20. I talet raljerade SD–ledaren över finansminister Magdalena Anderssons (S) och Löfvens tal om att det går bra för Sverige.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är pika en synonym till raljera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på raljera

Bild till ordet raljera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet raljera.

Bild med texten raljera